Kızlar selam, bir şey danışmak istiyorum benim doktorum ikili üçlü tarama testleri yerine fetal dna testi yaptır direkt dedi.
Ben de Eskişehir’e yakın olduğum için Osmangazi Üniversitesi’nde yaptırmayı düşünüyorum.
Bugün genetik bölümünü aradım gelirken varsa ikili test sonucunu da getirin dedi. Ben de ikili test yaptırmadığımı söyleyince yaşımı sordu ve pek riskli görünmüyorsunuz o yüzden gelirken doktorunuzdan bu testin yapılmasını istediğine dair bir belge getirirseniz daha iyi olur dedi.
Bu belgeyi almak için pek zamanım olmayabilir.
Yakın zamanda Eskişehir Osmangaziye fetal dna testi yaptırmaya giden var mı?
İkili test yaptırmadan alıyorlar mı herhangi bir sorun yaşadınız mı?
Gittiğinizde doktorun böyle bir belge talebi oluyor mu? Yoksa direk sorgulamadan herkese yapılabiliyor mu?
Yardımcı olursanız çook sevinirim

Seyoriin97 bende yaptırdım ama daha ikili sonucum çıkmamıştı o yüzden götüremedim. Benim ama önceden kromozom sıkıntısından dolayı gebelik kaybım oldu. Onuda içeri girene kadar kimse bilmiyordu zaten. Yani bir şart bir sıkıntı olmadan direk yaptılar bana

Seyoriin97 ilk gebelik mi hastanemizde böyle bir uygulama olduğunu nereden öğrendiniz vs gibisinden şeyler soruyor bilgilendirme yapıyor tüpleri alıp kan vermeye gidiyorsunuz zaten 3 4 haftada sonuç çıkıyor süreç böyle

Seyoriin97 ben de yaptırdım bana da kim önerdi bizi vs diye sordu bilgilendirme yaptı ama ikili tarama ya da doktordan kâğıt istemediler hatta bir ay önce kardeşim yaptırdı ondan da istemediler

Seyoriin97

Temmuzmucizesi26 merhaba n zaman yaptırdınız. Şehir dışından kabul ediyorlarmı randevumu almamıs gerekiyor günü saatimi var. Ve şehir dışından geleceğimiz için sonuc olayını nasıl yaparız onu almak içinde tekrarmı gitmemiz gerekiyor. Benim paylasırsanız çok sevinirim

Salı günü yaptırdım,geçen hafta ikili test yaptırdım detaylı ultrasonda bı sorun görünmedi kanlarım yeni alınmıştı sonuç çıkmamıştı ama doktorum bu genetik testi önerdi.Bu salı günü gittim test sonuclarım da çıkmıştı kendi doktoruma gösterememiştim ama yanımda götürdüm doktor soruyo.öncelikle arayıp bilgi aldım hergün gitmek için farklı saatleri var.belirli saatlerde yapılıyo,çarşamba günleri yapılmıyo.Kan sulandırıcı kullanıyosanız testin yapılacağı gün kullanmıyosunuz ben demir ilacı kullanıyodum ne olur ne olmaz o günki dozu almayın dediler.önce odanın önünde sıramatikten randevu işlemleri diye sıra alıyosunuz sıranız gelince içeride sekreter size form veriyo onu dolduruyosunuz vezneye 295 TL ödeme yapılıyo muayene için sıra veriliyo.Doktor eşinizle beraber gitmeyi tavsiye ediyo test sonucu varsa bakıyo bilgilendirme yapıyor.Bir alt katta kan veriyorsunuz o kanı siz kendiniz alıp tıbbı genetik labaratuvarına form ile beraber veriyorsunuz.doktor odasının bir üst katında labaratuvar.Size bı kağıt veriyolar tarihler yazıyolar o tarihlerde hiç bir hastaneye sağlık kuruluşuna giriş yaptırmayın diyolar.Kanı teslim ettikten sonra 15-20 dakika orada bekliyorsunuz kanda pıhtılaşma veya herhangi bi sorun varmı diye inceleniyo bı sorun yoksa sonuçlar 4 hafta sonra çıkıyo.doktor sonuçları almak için mümkünse eşinizle beraber gelin diyo.Bana ikili test sonucunu sordular yanımdaydı gösterdim zaten 1 değerim yüksek risli çıkmış o yüzden yaptılar.orda başka bir aile vardı doktor önerdiği için yaptırmak istediğini söylemiş oradaki doktor normalde bı sorun yoksa yapmıyoruz falan gibisinden bişeyler söylemiş ama yinede yapmışlar

Cansu_m1 ben 3 aylıkken yaptırdım şu an 8 aylık olduk bayağı oldu yaptıralı yani. Şehir dışından kabul ediyorlar. Arayıp hangi günlerde saatlerde yapılıyor öğreniyorsunuz çarşamba yapılmıyor diye biliyorum ben pazartesi öğleden sonra yaptırmıştım. Sonuçları elden veriyorlar telefonda bilgi verilmiyor sadece sonuç çıktı ya da çıkmadı diyorlar. Sonuçlar için gelmeniz gerekiyor