23 gün oldu doğum yapalı çok şükür kızım sağlıkla yanımda sıra geldi bana da doğum hikayemi anlatmaya , öncellikle hislerinize güvenin gerçekten bir şey ters geliyorsa gerçekten terstir hikayem negatif gibi görünse de aslında bir ders niteliğinde benim için
Gebeligimin başından sıkıntılıydı kanamalı bir gebelik geçirdim plasenta asagidaydi baskısı fazlaydı derken ,ilk gebeligimde başıma gelen böbrek büyümesi de olaya dahil oldu zaten hersey bundan sonra başladı 28+5 te bana stent takıldı ondan sonra karnım balon gibi söndü taş gibi oldu sonrasinda kasılmalar iki adım atarken bile zorlanma ,mecburi izne de ayrıldım çalışamadım da ilk gebeligimde normalde pilates yapan squat yapan aktif olan ben yataktan cikamaz hale geldim üzerine hiç geçmeyen covid+influenza tarzı bir enfeksiyon da geçirdim 1,5 ay sürdü kullanmadığım antibiyotik kalmadı gebeliğim boyunca biraz iyileştim derken 37+1 de cuma akşamı hafiften bir sancım başladı tabi ben çok yemek yedim sandım ama c.tesi akşama kadar durdum öyle doğum olsa su gelirdi kanama olurdu diye c.tesi akşamı artık oturamiyordum bile dogumhaneye gittik nst ye bakıldı açıklığa bakıldı hiç açıklık yok sancım yok denildi ,bobregimden dolayı sancimin olabilecegini düşündük yine de yatış verildi sabaha kadar nst ye bağlandım 4 nst den sadece 1 inde bebeğim hareketliydi o kadar yememe rağmen Pazar taburcu edildim ,p.tesi kontrole cagrildim zaten normalde de p.tesi kontrol gunumdu ,doktorun sekreteri muayene öncesi nst istedi çektim ama kendim de sağlıkçı olduğumdan nst de bir anormallik olduğunu anladım bebeğim sanki strese girmiş gibiydi kuş gibi cirpiniyordu zaten hareketleri de azalmıştı pazar aksamindan karnım günlerdir taş gibiydi asla yumusamiyordu ,doktorum ultrasona aldı nst baktı orda anladık aslında terslik olduğunu da hala umutluyum normal yapacağıma odada yuruyyorum zoraki eğilip kalkıyorum ama nafile ikinci nst de bebeğimin kalp atışları düşmeye başladı ,doktorum görür görmez odaya koştu acil sezeryan oneriyorum diye bir baktım 5 dakikada sezeryandayim tek başıma girdim tek başıma çıktım ameliyathanede eşim bebeğin peşinde kosturuyordu o da yogunbakima alındı ,meğerse benim bebeğimin gelişim geriliği plasenta yaşlanmasındanmis, sancılarım başlayınca da akım bozulmus besleyememis bebeğimi strese girmiş ,suyum da bitmiş bir cogu da cigerlerindeydi bosaltamamisti hırıltılı doğdu,kakasını bile almak üzereyken yapmış ,1 gün geç gitsem herşey çok kötü olabilirmiş doktorum öyle söyledi ve bunlar 1 hafta içinde oldu 1 hafta öncesi kontrolde herşey yolundaydı ,velhasıl hislerinize güvenin ihmal etmeyin , çok şükür kızım sağlıkla yanımda yogunbakim sürecimiz de bitti ufak ufak büyüyoruz da 37+4 te kilo 2500 boyu da 47 cm olarak doğdu minnak kızım ☺️