papatyaolsun pnarpnar35 kuzum bilmiyorum ya hevesim çok kırıldı çok yoruldum en iyi birbirimizi anlarız zaten. Sen ne yaptın tahlilleri falan
pnarpnar35 papatyaolsun aynen öyle canım olmasa da üzülme kendimizi tüp bebeğe hazırladık zaten ❤️ ben kan tahlili verdim idrar yollarimda enfeksiyon çıktı antibiyotik başladım kansızlık var bende değerlerim düşmüş yine kan hapı başladım ve senelerdir hiç yukselmeyen şekerim yüksek çıkmış normalde hep 90 civarı olur bu sefer 105 çıktı ve dahiliyeci beni diyetisyene yönlendirdi diyete başladım kilom da pek yok ama 95 e düşmesi gerekirmiş tüp bebek için bütün koşulların iyi olması gerekiyormuş böyle aksilikler olmaya devam ediyor anlayacagin 😅 yediğin biseyden de yüksek çıkmış olabilir dedi 1 inde evrak teslimi için gideceğiz normalde ben 29 una dahiliyeye tekrar gidip baktirayim dedim enfeksiyon şeker ne durumda diye bakalım inşallah sorun çıkarmazlar heyet öncesi 😕
papatyaolsun pnarpnar35 kuzum benim de geçen ay idrar yolumda enfeksiyon çıkmıştı. Tek kullanımlık suya karıştırılan bi antibiyotik verdiler. Şekerim benim de senin gibi çıkıyor hep. Ben de su an 56 kiloyum. Dur bakalım adet olunca benden neler isticekler tüp bebek için. Hayır yani burda o kadar okuyorum kimse tüp bebek evresinde bunca tahlil yaptırdığını söylemiyor neden yoruyorlar bu kadar
papatyaolsun pnarpnar35 bu arada kansızlık için demir eksikliğin varsa kesinlikle solgarın demirini öneririm çok güzel yükseltiyor
pnarpnar35 papatyaolsun bana şase de verdiler canım heralde biraz yoğun o yeterli olmadı antibiyotik de verdi ben de 57-58 civariyim şu an. Aynen oncesindeki süreci anlatan pek yok sana tavsiyem gidip genetik test vermen çünkü 2-3 ayı bulabiliyor çıkması bizimki öyle olmuştu yani ben sebep bulunamayinca acaba genetik bi problemimiz mi var diye gidip yaptırmıştım allahtan hazırdı her hastanede o kadar sürüyor mu bilmiyorum ama en ufak bi aksama gecikme insanın canını sıkıyor bu süreçte 😕 ücretli ve zahmetli bi işlem olduğu için herseyin dört dörtlük olmasını istiyoruz dedi dahiliyeci bana yoksa bu değerle diyetisyene yönlendireceğini sanmıyorum normalde 😅
papatyaolsun pnarpnar35 kuzum peki genetik testini nerede ve nasıl yaptırıyoruz bunun hakkında hiç araştırma yapmadım hiç bilmiyorum
pnarpnar35 papatyaolsun ben üniversite hastanesinde yaptırmıştım ama orda testlerden bi tanesini kitleri eksik diye yapamiyolardi eğitim araştırmaya yonlendirmislerdi anladığım kadarıyla şehir hastanesinde de yapılıyor tıbbi genetik bölümü olan hastanelerin hepsinde yaptirabilirsin diye düşünüyorum kadın ve erkeğe kromozom testi yapılıyor erkeklere y kromozomu testiydi sanırım o yapılıyor bi de kadına pihtilasma testi. Bunların hepsi sart mi bilmiyorum geçen gittiğimde hemsirelere sordum ben bunları yaptırdım yeterli mi diye yeterli dedi. Tıbbi genetiğe gittiğimizde sebepsiz infertilite problemimiz var genetik bi sorun var mı baktırmak istiyorum demiştim. Normalde doktorlar düşük ya da tüp bebek olmadığı sürece gerek duymuyorlarmis ama ablamın bi arkadaşında pihtilasma varmış normal kan testlerinde çıkmayıp genetik testte çıkmış mesela onu duyduktan sonra yaptirmistim ben bi de ona baktirayim diye.
papatyaolsun pnarpnar35 kuzum o kadar haklısın ki benim de aklıma başka bir şey gelmiyor resmen. Erkekten kaç tüp kan alıyorlar peki canım eşim bayılma evresine geliyor da fobisi var 🙄 bir de direkt randevu alabiliyor muyuz bu bölümden acaba. Ben de şu an üniversite hastanesine gidiyorum ama depremden zarar gördüğü için dış laboratuvara ücretiyle gönderiyoruz hep. Şehir hastanesine direkt gitsem alırlar mı acaba ya doktoruma da hiç demesem.
pnarpnar35 papatyaolsun biz yazın yaptırmıştık canım pek hatırlamıyorum ama 1 tüp falandı heralde ya çok degildi biz geçen gittiğimizde eşimi de üroloji muayene etti bu arada daha 1 hafta önce falan spermiyogram vermişti tekrar istemediler Eliza diye bi tetkik var anti hiv falan bağışıklık bakılan onun için de kan verdi eşim ama o da 1 tüptü tüp bebek sürecine başlarsanız eşini urolojiye onay vermesi icin yonlendirecekler orda da verecek yani bilgin olsun 😕 direk randevu alınabiliyor mhrsde olması lazim çok yoğun bi bölüm olmadığı için hemen randevu bulabiliyorsun hatta ona söylemesen de olur
pnarpnar35 papatyaolsun ben bunları söylüyorum ama üniversite hastanesiyle şehir hastanesinin işleyişi aynı mıdır acaba 🤭 belki bu kadar prosedür istemiyolardir üniversite hastanesinde sen yine hazırlamış ol kendini de istemezlerse sürpriz olur 😅
papatyaolsun pnarpnar35 aynen kuzum ben de senin gibi düşünüyorum hazırda olsun da süreç sürekli uzamasın diye valla artık yorulduk yani hepimiz
papatyaolsun pnarpnar35 ben şu testleri yaptırmıştım canım ama başka bir rahatsızlığım içindi bunlar. İçinde senin yaptırdığın testlerden var mı? Sonuçları da 2 hafta sonra falan çıktı bunların
pnarpnar35 papatyaolsun anti olanlar eliza dediğim gruba giriyor sanırım eşimde de bende de ona baktılar ama ben histereskopi olacağım zaman da bunlara bakılmıstı diye hatırlıyorum tekrar yaparlar yani sana da hatta kan alan hemşire ameliyat mı olacaksın dedi bana 5 tüp ve testlerin içeriğine bakınca 😅
papatyaolsun pnarpnar35 canım benim de beyaz kan sınırda çıkıyordu onun için yaptılar. Bir de romatizmal bi hastalığım var bağışıklığım düşük o yüzden hep
pnarpnar35 papatyaolsun geçmiş olsun canım benim bu testleri formalite icabı mi yapiyolar istedikleri gibi çıkmazsa erteleme ya da onay vermeme durumları olur mu acaba ondan korkuyorum ben de
papatyaolsun pnarpnar35 sağ ol kuzum. Onay vermeme durumu varsa eğer çok kötü olur çünkü kimler kimler tüp bebek yaptırıyor yani inşallah öyle bir engel koymazlar çok saçma olur
pnarpnar35 papatyaolsun aynen ben de onu düşündüm ama bu yaptıranların hepsi ozelde yaptırdığı için mi bu kadar rahat ve hızlı ilerliyor acaba süreç dedim sonra devlette onay çıkmayan var mıdır ki
papatyaolsun pnarpnar35 yok kuzum burdan bir arkadaş daha var o da senin gibi bekliyor, o da devlette yaptırıyor. Özel tabi ki bekletmiyordur ama parasını da alıyor ve gereksiz bir sürü tahlil yapıyor
eminedln-27 papatyaolsun post açtım ama kimse gelmedi bu aşılama süreci hakkında bilgi verir misiniz? Doktor neye göre karar veriyor biz kimi istiyoruz kaç yıl çocuk olmaması gerekiyor maliyetli mi rahim filmi istiyorlar mı kız nedir bu ben de olsam
papatyaolsun eminedln-27 devlette ücretsiz aşılama raporu için en az 3 yıllık evlilik, 23 yaşından büyük olmanız, eşinizin veya sizin en az 900sigorta priminizin olması, çocuğunuzun olmaması gerekiyor
tatlibebegim_ eminedln-27 ben 22 yaşındayım ağustos ayında aşılama yaptırdım üniversite hastanesinde bana hiç böyle gerekli şeyler sorulmadı sadece kaç ay yıl olmuyo dendi bide rahim filmi istendi bu kadar