Busrafath benim de 11. Haftada hiçbir sorunum şikayetim yokken aniden kanamam başladı. En yakın hastaneye gittim doktor yoktu. Ebeler baktılar iğne vurdular. Doktora söylediler doktor da yatış verin demiş. Serum taktılar kan aldılar yatış verdiler tabi kanama devam ediyor. Ebeler diyor ki kanama artarsa hemen bize seslen. Lavaboya gidince daha çok kan akıyordu. Sabahı ettim ama bana sorun bide nasıl ettim ağlaya ağlaya eşimi almıyorlar devlet hastanesi tek başıma kaldım gurbetteydik yoktu gelebilecek kadın tanıdığımız. Sabah 7 oldu doktor geldi aldı muayeneye. Kanama alanı çok fazla dedi daha da artmış durmamış gibi dedi. Böyle benim yapabilecek bişeyim yok dedi. Bebeğin yaşıyor ama bu gebelik sonlanacak dedi. Taburcu ediyorum seni dedi. Eee dedim işe gidecek miyim napacam ben ? Git bişe olmaz dedi. Doktorun söyledikleri beni asla tatmin etmedi hele gebelik sonlanacak demesi beni benden aldı. Dışarı gittim eşime anlattım. Taburcu işlemleri yapılana kadar dedim gidip evden çanta hazırlar mısın acil. Pijamalarımızı vs eşyalarımızı hazırla 3-4 günlük gel beni al büyük şehre özel hastaneye doktoruma gidicem ben dedim. Doktorum 1,5 saat mesafedeydi özel hastane . Kanama olunca bana en yakın hastaneye gir demişti. Ufak bi ilçede yaşıyorum . Eşim çanta hazırladı geldi beni aldı. Gittik diyarbakıra. Ben yol boyu ağlaya ağlaya gittim eşim deseniz oda öyle. Kanama bu arada durdu. Doktora vardık doktor muayene etti. Hocam neden kanıyorum dedim. Bebeğin eşi aşağıda dedi. Hiç böyle bişe söylemedi bana o doktor dedim. Boşver sen onu dedi. Bebeği kaybedeceksin diye bişe diyemeyiz dedi. Böyle olup 37. Haftada gayet sağlıklı doğum yapan öyle çok ki dedi. Ama 1,5 saat yoldan geldiğin için seni şuan yola gönderemem bu şehirde yaşıyor olsan evine yollardım ama olmaz dedi gelmen bile risk dedi. Yatış verdi. Progestan fitil( hergün günde 2 kere) , endol fitil (sadece 3 gün ) , progesteron iğne (3 günde 1 defa) uygulamaya başladık. Doktor beni 3 gün daha yola göndermedi . Sonra muayeneye aldı. Gidebilirsin yola evine dedi . Ama dikkat edeceksin bebeğin eşi yukarı çıkana kadar artık bazı yasaklar var dedi. İlişkiye girmek yasak, işe gitmek yasak,ev işi yasak,ayakta durmak yasak,eğilmek yasak, kısaca herşey yasak dedi. Sadece senden her gün 20 dk bahçeye inip çok hafif hafif yürüyüp eve çıkıp yatmanı istiyorum dedi. Haftaya da bekliyorum muayene dedi. Biz böyle bu kurallar ile devam ederek 18. Haftaya geldik. Bidaha kanama olmadı ama kanamadan sonra ki hafta kahverengi akıntı başladı orkid takacak kadar paket paket orkid bitirdim. 18 gün sürdü resmen. Doktor kanama alanın boşalıyor dedi . Öyle çok kanamış ki. İçerde kalmış/ kan kırmızıya dönerse hemen gel dönmezse gelmene gerek yok dedi. Dönmedi. 18. Hafta muayenede plasenta dedi yukarı kaymış rahim ağzından çekilmiş. İşe giderebilirsin dedi yaklaşık 3 cm yukarda dedi. Hocam dedim gidemem ben korkuyorum ben aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. Bir hafta daha rapor yazim sana dedi böyle evde ufak ufak kalk kahvaltını hazırla ama eğilip doğrulma . Masa başı işine hazırla kendini ve dedi hala ilişki yasak ağır kaldırmak yasak 🚫 koltuk çekmek itmek yok. Temizlik yap ama eskisi gibi bir günde yaptığın işi yarım güne yayarak yormadan. Biraz daja dikkat edelim dedi. Tmm dedim. 19. Hafta işe başladım. 21. Hafta detaylıya girdim . Plasenta evet biraz yukarı kaymış ama ufak bir kanama alanaı kalmış düzelmeyen dedi. İğneyi bıraktım ben 18. Haftafa fitile devam. 21 de detaylıda doktor fitili bırakmayalım dedi. 24 de kendi doktorum alttan baktı ve plasenta 3,8 cm yukarda dedi artık plasenta sorunun yok. Normal gebe gibi davranabilirsin dedi. Fitili bırak tamamen dedi. O haftadan beri şükür hiçbir sorun olmadı. Şuan 36+1 im. Uzun oldu ama o dönemle yaşadığım stresi bir ben bilirim. Yardımcı olsun diye uzun anlattım. Ben çok çektim çok ağladım ama geçti geçiyor inanın yeterki