motheroftwins2 Merhaba kizlar, ayrintili ultrasonda 21. Haftada erkek bebegimin sol bobreginde 6.4 mm pelvikaliektazi görüldü. Simdi 26. Haftada 11 mm olduğunu soyledi. Bu durum bebek icin bir sıkıntı yapar mi? Yasayan ve kendiliginden gecen var mi?
tatlibebegim_ motheroftwins2 benimde bebeğimin böbreğinde genişleme var biri 6 biri 7 mm doktor doğuma kadar 10 mm normal dedi önemli olam doğduktan sonra 24 saat içinde çişini yapmasını tlsip edicez dedi pipisinin ucu dar olduğu için çişinin yarısını yapamıyolarmış
Birisi00 motheroftwins2 Bizde bu durumu yaşıyoruz. İki bobrekte genisleme vardi. Suanda sag bobrekteki devam ediyor. Doktor genislemenin bobrek parankimini inceltmeye basladigini soyledi. Suanda sadece takip ediliyor. Dogumdan sonra mudahale edilecek
Aden17 motheroftwins2 bende de aynı aylarda aynı mm çıktı. Bu genişlemenin artmasına doktorunuz ne dedi
1gamze Birisi00 merhaba benimde suyum az böbreklerinden dolayıymış sanırım doktorlar net bişey de demiyor takip edicez diyorlar siz de bmyle bişey oldu mı geçti mi sorununuz
Yzey Birisi00 merhaba bizde bobrekte genisleme var dendi. Sizin süreç nasıldı acaba geçti mi nasıl oldu
Birisi00 motheroftwins2 Belli degil iste dogduktan sonra belli oluyor. Doktor stent takilip icindeki idrar bosaltilir dedi ama bakalim doğunca belli olur. İnsallah ameliyata falan gerek kalmaz cisini yaptikca duzelir
motheroftwins2 tatlibebegim_ bende duydum sunnetle de duzeldigini. Bir doktor genisleme devam ederse ameliyatla duzeltilir dedi 😞
merve_alan04 motheroftwins2 ayrıntılı çekindiğim de ikiside 6 ml çıktı 21 haftalıkken aynı hafta başka hastaneye gittim orda tekrar baktılar tee 3 ml çıktı yani bu hafta kontrole gıtcem bakalım ne çıkcak. Doğan’a kadar 11 10 normalmiş korkma doğduktan sonra düzelirmiş inşallah
Nssyclk İlk bebeğimde doğuma yakın 9.3 olmuştu tek böbreği. Doğduktan sonra aylık takibini yaptık. 4 aylıkken sünnet ettirdik faydası oluyormuş. Sonra 1 yaşına geldiğinde düzeldi çok şükür.
Aden17 motheroftwins2 nasılsın ne durumda böbrek benim de 6.5 10 mm olmuş:( geçen hafta gittiğimde siz bir daha gittiniz mi
5sezeryanim motheroftwins2 ben ilk çocuğumda yaşadım doğuma kadar geçti korkma geçer şimdi oğlum 12 yaşında bir sıkıntı olmadı
Aden17 motheroftwins2 çok sıkma canını bak 1 mm çok bişi değil büyümesi benim 2.5 haftada 4 mm büyüdü.. :( sana nededi doktor
5sezeryanim motheroftwins2 inanın hatırlamıyorum hiç korkmayın geçer 10larda idi ama tam hatirlamiyorm