Merhaba sevgili anneler bu formu hamileyken keşfetmiştim ve düzenli olarak kullanıyordum doğum yaptım ve Bebeğim şu anda 6 günlük buraya da yazmak istedim bu deneyimi korkanlar endişelenenler ve ne ile karşılaşacaklarını bilmek isteyenler için açıkçası bütün şeffaflığı ile tüm süreci anlatmak istiyorum Benim de çok fazla aklıma takılıyordu çok fazla yerde okumuştum vesaire Daha sonrasında kendim yaşayınca Bazı şeylerin anlatılmadığını fark ettim Bazı şeylerin çok abartıldığını fark ettim bu yüzden açık açık her şeyi içim süreci size anlatacağım Öncelikle ben normal doğum yapma taraftarıydım fakat 36 artı 4 günlükken kontrole gittiğimizde doktorun bazı değerlerimin yüksek olduğunu fark etti yani kanda protein çıkmıştı tansiyonun yüksek çıkmıştı elle ayakta çok fazla ödem vardı bu sebeple doktor acil olarak sezaryen istedi ama öncelikle bebeğin küvezi alınmaması için 37 haftayı beklemeyi tercih ettik buradaki günün ilk doğmasını tercih ettik Daha doğrusu Bunun için bana ilaç verdi ve bebeğin ciğerlerinin gelişmesi için iki doğruluk Tek seferlik bir iğne yapıldı Ondan sonra artık beklemeye başladık 27 Şubat’ta doğum gerçekleşecekti 27 Şubat’ta hastaneye yatışım gerçekleşti hastaneye yattıktan sonra bir serum takıldı işte damar yolu açıldı Ondan sonrasında farklı tahlillerle değerlerime bakmaya başladılar nst yapıldı nst’de Bebeğin kalp atışları vesaire dinlendirir sıkıntı var mı diye Ondan sonra süreçte beklemeye devam ettik Akşam 16.30 gibi doğum gerçekleşecekti o zamana kadar işte serumlar takıldı ve ben tabii ki çok heyecanla bekliyordum ne ile karşılaşacağımı bilmiyordum Tam saatinde Hemşireler beni ameliyat için almaya geldiler üstümü vesaire giydirdiler sonrasında Ben ameliyathaneye gittim ameliyathane aşırı Soğuktu ve biraz da tabii ki Stresten Sanırım ben titremeye başladım bu titreme sürecim geçmedi yani Ameliyat bittikten sonra biz bile ben bir saat falan Titredim ameliyattan sonra Ondan sonrasında devam eden süreçte Öncelikle bunu yapıyorlar ameliyat masasına doktorlarım çok iyiydi bu arada ben Pendik Bölge Hastanesi’nde ameliyat oldum yani sezeryanla gerçekleştirdik burada doktorlar ve hemşireler o kadar iyilerdi ki beni sakinleştirdiler bir kere daha iyi ki dedim Özel hastanede doğum yapmışım Devlet Hastanesi’nden çünkü hiçbir şekilde memnun değildim gittiğim süreçlerde bu yüzden kesinlikle özel hastaneye imkanınız varsa tercih etmenizi tavsiye ederim ayrıca doktorun da çok iyiydi ben ilk başlarda hep bayan doktor bayan doktor diye çok ısrar ediyordum sonrasında Memnun kalmadım bayan Doktorlardan ve erkek bir doktora geçtim Ve inanılmaz derecede çok memnundum Belki bu bölgede olanlar bilirler Pendik bölgesine Cüneyt Bey’e gittim ben çok da memnun kaldım kendisinden tekrar böyle bir durumum olursa gebelik vesaire kendisine gitmeyi tercih edeceğini düşünüyorum Neyse devam edelim anestezi Doktor geldi işte biraz şakalarla karışık beni sakinleştirdi beni oturtturdular ve iğneyi sırtından yaptı iğne öyle acı işte ızdırap dolu bir şey değil kesinlikle normal kalçanızdan iğne oluyor gibi iğne yapıyorlar iğneyi yaptıktan sonra beni tekrar yatırdılar tabii dedi Ayaklarında bir ısınma oldu mu dedi oldu dedim Ondan sonrasında ameliyat için önlükleri vesaire geldiler Hani benden aşağısını görmüyorum zaten sonrasında işte Doktor sordu ayaklarını kıpırdatmadan kıpırdatabiliyor musun diye söyledim Ondan sonrasında tekrar karnımı vesaire doktorunu hissediyor musun dedi hiçbir şey hissetmiyorum Sadece böyle bir ten temasıymış ama acı falan yok ondan sonra ben anlamadım zaten direkmen karnımı kestiler Hani bekliyorum ki ben yani 10 15 dakika falan sürecek bebeğe çıkartmaları Ben 5 dakika sonra bebeğin ağlamasını duydum yaklaşık olarak gerçekten 5 dakika sürdü Yani ben uyuşturuldum yatırıldım ve 5 dakika sonra bebeğin Sesini duydum öyle karnım da böyle şiddettim baskı ağır hiçbir şey hissetmedim Hatta şaşırdım yani çünkü ben daha alındığını bile fark etmemiştim sonra tabii bebeği aldılar bebeğin çıkması 5 dakika sürdü ama tabii dikişten atılmazsa daha uzun sürdü yaklaşık olarak bir 40 dakikalık bir işten sürdü estetikliyorlarmış Bunları özellikle onu yaptılar bana bu sürede doktorun benimle konuştu E tabi benim tansiyon problemim olduğu için tansiyon ilacı vermişti bana bu 37 haftaya doldurana kadar ki 2-3 günlük süreçte kullanmam için o süreç zarfında Tansiyon ilacını kullanmaya devam etmiştim ameliyatta Tansiyonum yükseldi Tabii tam panik dedim tansiyon aleti ölçüyor orada 17 18 tane görüyorum böyle bir korku geldi bana Beni çok güzel sakinleştirdiler yatıştırdılar sonrasında ilaç verdiler zaten serum takılıydı hala seruma ilaç verdiler tansiyon düşmedi tekrar ilaç verdiler Ondan sonra yavaş yavaş düşmeye başladı hemen yandan hem şey herhalde benimle sohbet ediyorlar konuşuyorlar sakinleşiyorlar ama inanılmaz s******** Yani bu süreçte titreme oluyor engel olamıyorum kendime Tabii sen korku hem kendi kendine şeyden dolayı titresinde değiller yani hiçbir problem yaşamadan bu süreci atlatmış oldum Daha sonrasında Beni yukarı çıkarttılar yukarı yukarı çıktım Tabii bebeği bir daha göremedim Hani bir ilk başta gösterdiler bana onu bir Öptüm kokladım Ondan sonra giyinme odasına götürdüler odaya çıkarttılar beni benden aşağısını hissetmiyorum Neyse bu süreç bu şekilde ilerledi Sonra yavaş yavaş anne sizin etkisi geçince açıkçası inanılmaz bir ağrı yaşıyorsunuz Yani bu ağrının tarifini yapamam size çok fazla hani doğum sancısı ile Bence birebir o süreçte ağrı kesiciler vesaire veriliyor ama serumda da Rahim toparlayıcı ilaçlar oluyor bu Rahim toparlanınca ilaçlar ağrılarınızı daha da arttırıyor doğal olarak yani biraz sabredeceksiniz ve o ilk ayağa kalktığım sürecinden bahsetmek istiyorum yani Ameliyat bitti Hani sizin etkisi geçti 5-6 saat sonra artık ayağa kalkıp yürümenizi istiyorlar yani o Ayağa kalkma sürecinde Ağlaya Ağlaya ayak kalktım o koridorda gittiğim adımlar Yani belki 15 20 adım gittim ama hani hayatımın en uzun yolculuğuydu sanırım yürüdüğüm sürekli bitmek bilmedi o Daha sonrasında kendime tekrar yatırdılar Tabii bir yandan besin almaya Artık yavaş yavaş başlayabilirsin sıvı yiyorum sürekli artık komposto ve çorba yemekten gına gelmişti sonrasında tekrar kaldırdılar yürümek için biraz daha yürüdükçe yürüdükçe açılıyorsunuz ama o ilk iki gün her zaman söylüyorum hayatımın en uzun iki günüydü ve bitmek bilmedi düşündüm Allah’tan sona erdi yani neyse bu süreç bitti Biraz daha ben toparladım ve iki gün yatış yaptık esas senden çıkış yaptık yalnız bir durum var benim gibi ilk çocuğu olan annelerin bu durumla karşılaşmaması için bunu da anlatmak istiyorum şimdi sürekli olarak nöbet değişimi oldukça bebek hemşireleri değişti ve her gelen farklı bilgi verdi ben bebeği tam olarak emziremedim Çünkü bebeğin çenesi çok küçük olduğu için tavrına kabiliyeti düşük olduğu için Evet bütün geliyordu Ama bebek ememiyordu E bana sadece emzir emzir emzir emzir baskı yapıyorlardı ama Mehmet aç kalıyordu mala versem asla mama verme diyen çıkıyordu 2 milyondu mama vermenizi sakıncası yok Ben o ara bebeği çok iyi besleyemedim Biz zaten hastaneden çıktı ertesi gün tekrardan kontrole götürecektik bebeği kontrolleri götürdük bebeğin Artık kan değerinin çok düşük çıktı Ondan sonra Doktor dedi acilen yatış yapmamız gerekiyor Biz bir gün sonra tekrardan hastaneye yat ış yap ve bebek de sarılık çıktı bebek foto seyretmeye aldı kanında işte enfeksiyon çıktı sonunda Ondan sonra bunu da toparlamak için bir gece kalmamız gerekiyordu biz yatışımızı yaptık bu süre zarfında Ben bebeği nasıl beslemem gerektiğini artık kendini kafanda tutturdum kimseyi dinlemedim yani mama yemesi gerekiyorsa bebeğinizi mutlaka ama Yeter’in sütsüz yeterli gelmeyebilir ilk etapta Yani kimseyi dinlemeyi ve emziremiyorsanız sevemiyor sebebi kavrayamıyorsa süt pompalarını kullanmayı mutlaka ihmal etmeyin Bunlar benim hayatımı kurtardı Ben zaten süt Sağıma pompası almıştım otomatik Sahan makinelerden kesinlikle hayat kurtardı ve beni Çok rahatlattı Bebeği de çok rahat bir şekilde anne sütünden mahrum kalmadan besledim yani Mesela 2 saatte 3 saatte bir bebek besleniyorsa iki saatte bir Süt verdim ondan sonra tamamı verdim ki Göğüslerim �iddet olmasına izin verdim kendimi çok fazla zorlamadım Ama bu süreci yönetmek kesinlikle sinirleniyorum Son bir not dönüşlerimin yara olmaması için gümüş kapaklar kullandım ben ve kesinlikle hayat kurtarıyor krem vesaire hiçbir şey kullanmama gerek kalmadı İyi tamam da neyse bari Gümüş kapakları kullanmaya devam ediyorum yara problemiyle karşılaşmamak için mutlaka tedarik etmeniz gereken bir ürün Bence tavsiye ederim herkese mutlu doğumlar diliyorum hoşça kalın🙂 Dipnot yazıyı yazarken Google sesli yazma sistemini kullandım Bu yüzden bazı hatalar olabilir mazur görürseniz sevinirim☺️