Sulu yemeklerin çorbaların hepsini kaynar kaynar kavanozlayıp vakumlayabilirsiniz. O şekilde 2-3 hafta dayanıyor.
Kendi yemek zevkinize göre karar verirsiniz çeşitlere. Ben çorbaları koyu yapıyorum genelde, daha az yer kaplıyor böylece. Isıtırken de sulandırıp kaynatıyorum. Aynı şekilde bol şekerli komposto, hoşaf da yapabilirsiniz kendinize, kullanırken sulandırırsınız.
Yemek olarak etli nohut, İzmir köfte, ekşili köfte, kıymalı sebze yemekleri gibi şeyler koyabilirsiniz. Ama buzdolabına çok da fazla koyulmuyor, kahvaltılık vs diğer şeyler de yer kapladığı için.
Biraz da buzluğa hazırlık yapın. İşinizi pratikleştirecek ve ocağa kısa sürede yemek koymanızı kolaylaştıracak şeyler atabilirsiniz buzluğa. Haşlanmış didiklenmiş tavuk, kavrulmuş et ve kıyma, haşlanmış bakliyatlar, şekil verilmiş köfteler, çorba için et tavuk suları, yarı pişirilmiş sarma dolma, eliniz yatkında mantı içli köfte koyabilirsiniz.
Ramazan öncesi evcil pide lahmacun yaptırabilirsiniz topluca. Biz de dün yaptırdık, ikişer ikişer poşetleyip koydum dondurucuya. Çıkarıp ısıtınca, yanına çorba salata ayranla birlikte bir öğün oluyor.