HavvaK
Alıntı!
İlk iki doğumum hastane ortamında olduğu için bu konuda ben de talihsizlik yaşamıştım. Ancak üçüncüsü ev ortamında olduğu için kızımın göbek kordonu iki saat sonra kesildi.
Kesildiği esnada bir damla bile kan akmadi. Yani plasentaki kanın tamamı kızıma geçmişti...
Daha sonra plasentamizi alıp toprağa gömdük.
Herşey gönlümüzce oldu...
"👶👶👶👶👶👶👶👶👶👶👶👶👶👶👶👶
Oglum dogdugunda, kordonu hemen kesildi. Kizimda daha tecrübeliydim, doktor pek memnun olmasa da, bir az beklemek zorunda kaldi. Cünki plasentanin sahibi ben ve cocugumdu. Bir de dudak altindan mirildaniyordu: neyine lazim diye...
Sonucta, kizim oglumdan cok daha saglikli. Kordonu hemen kestirmeyin lütfen.Rus doktor Kirill Repyevin makalesinde okumustum (oldugu gibi tercüme ediyorum) : kordon hemen kesilirse, cocugun cani acir! Yeni dogmus bebek ikili nefes aliyor. Oksijenin bir kismini Kordon vasitasiyla, diger kismini da akcigerlerle. Ak cigerleri daha tam aktif digil, ve bir az zamana ihtiyaci var. Kordon hemen kesildiginde de, cocuk havasiz kaliyor ve daha aktif nefes almak zorunda . Bebeginizin cani aciyor. Ayni zamanda, kordon kani temamen bebege gecmesi lazim ve bununla bebek dogal bagisiklik kazaniyor! En az bir Saat bekleyip, sonra kesmek lazim...
Ben o doktorum sinirli suratini hic unutmam. Hanim efendinin zamanini almistim. Amma tek derdi zamanmiydi acaba? Dr Repyev makalenin devaminda yaziyor: taze plazenta ve kordon Business icin cok önemli. Onlardan cok pahali ilac ve Kosmetik hazirlaniliyor. Düsüne biliyormusunuz? Sizin cocugun DNA si, birinin vucuduna ilac ve Kosmetik olarak giriyor. Unutmayin, plasenta ve kordonnunuz size ait. Onlari alma hakkiniz var . Kimseye birakmayin. Alin ve topraga gömün.
Vusala Yilmaz
Alternativ Tip uzmani "