Arkadaslar, burada cok hikaye okudum, iyi kotu ve hep kolay bir dogum hikayesi yazmayi umuyordum. Bana nasip olmadi dilerim sizlere olur.
Belki hatirlayaniniz vardir. Arada sancilar kasılmalar olsa bile kesiliyordu. Doğum kasilmalari bir turlu baslamiyordu ki her yolu da denemistim. Doktor kontrolunde artik dogmali, su da azalmis dendi ve hastaneye yatisim oldu. Ben normal dogum istedigim icin suni sanci vermelerinde hem fikir oldum. İlk gun verilen birinci suni sancidan sonra az bir sancim oldu, ikincisinden sonra ise yukseldi. Gece artti, kasilmalar duzenli ve sik hale geldi. Sanırım bu normal doğumda olmasi gerekendi ki doktor da oyle söyledi. Ama bebekde beklenen hamle olmayinca sabah bir suni daha verildi. Cok fazla sancim olunca da dinlenmem icin epidural verildi 2 saatlik. O ara dinlenebildim. Epidurali verirsek bosuna sanci cekmis olursun bebek gelmez dediler ve sonrasinda vermediler. Sonra siyirma islemi suyun gelmesi gibi işlemler yaptilar ama bu sadece sanci ve kasilmalarimi arttirdi. Bu arada bir gun gecmis 2.gun olmusti ve takatim kalmamisti. Alttan açılmami 10 cm olcuyorlardi. Doğum basladi dendi ama bebek gelmiyordu. Sebep : çatim dardi. Ultrasonla bakinca tekrar , oksitosin vermeye karar verdiler. Bu hem doğumu hizlandirip tetikliyor hem de catinin acilmasina sebep oluryormus. Yani dar olan çatı bu sekilde açılabiliyormus. Ona da dayandim 4 saat ama en kotu dogum sahnelerinden bile kotu, olum gibiydi. Artik sezeryan istiyorum diye yeri göğü yikiyordum. Sanci piklerimin arasinda da sanci vardi ve bu aralarda bile nefes alamiyor, çığlık atiyordum, safra kusuyordum acıdan.. son bir saat daha dedi doktorum ama o bir saat de bosuna geçti. Ben ölüyorum diye düşündüm ve en sonunda sezeryana alındım. Şükür bebek saglikla dogdu. Sezeryan kismi güzeldi. Elbette sezeryanin sonra sancısı oluyor ama karşılaştırmak mumkun değil. Doğum sancisi yaninda sinek isirigi
Tum yaşadıklarımdan sonra nacizane tavsiyem, bence kendi kendine oluyorsa normal dogum yapin. Onun da zoru var kolayi var ama bedeniniz ona gore ayarlıyor, bence kendini biliyor beden ve ona gore bir dogum oluyor. Bir sekilde dayaniliyor. Suni sanci ise bambaska durum bence. Belki dogumu tetiklesin dize bir iki doz alinabilir ama tetiklemiyorsa da devamini getirmek cok yanlış karar.. ben yaptım siz yapmayin. Dilerim hepinizin dogumu kolay olur, kendiliginden olur.