Buraya yazmanın hayaliyle tam 9 ay bekledim şimdiden çok uzun yazacağımı söylemek istiyorum sonuna kadar okuyabiliyorsanız okuyun eminim benim hamilelik ve doğum hikayemde kendinizden birşeyler bulacaksınız . Öncelikle çok zor meşaketli bir hamilelik geçirdim beni tanıyan bu forumda enfeksiyon sorularım ile tanır muhtemelen:) ben bağışıklığı düşük aşırı narin bir insanım hep hamile kalsam nasıl olacak ne yapacağım derdim hamile kaldım ve tam 9 ay enfeksiyon ile mücadele verdim erken doğum riskim vardı asla kendi kendine gecer bol su içsem düzelir vs demedim sürekli kendimi takip ettim her ay acilden giriş yapıp düzenli crp idrar baktırdım evet cok ilaç kullandım her kullandıgımda ağladım neden doğal bir süreç geçiremedım ya bebeğim bu ilaçlardan zarar görürse diye ama asla doktorumun sözünden cıkmadım kullan dedıgı ne varsa arastırdım eczacıma da danıştım kullandım 31. Haftada sancılarım basladı asla pes etmedım enfeksiyonun bebegımın erken dogmasına neden olmasını ıstemıyorum hep çok cabaladım ( ne sormak ıstersenız sorabılırsınız enfeksiyon ıle alakalı) boyle boyle tam 39 haftaya kadar geldik , tabi gebelik şekeri, gebelik tansiyonu vs de vardı bunlar içinde çok savaş verdim ve herşey birleşince planlı sezaryen istedim doktordumdan. Bebegimi riske atmak istemedim o gün çattı geldiiiii. 20 Şubat günüydü, Evet dipnot düşeyim ben aynı zamanda unv donemlerınde panık atak hastası bır genç kızdım kendı kendıme yenmeye çalıştım suan 28 yasındayım sadece cok stres ve korku heyecan anında panık atak yaşıyordum ve ıster ıstemez dogum esnasında da ya yasarsam dıye tedırgın oluyordum ta gunler oncesındek cok sevgili psk Beyhan Budak’ın vıdeoları ile kendime terapı uyguladım. Evet o gun geldı cok uzattım farkındayım ama basta söylemiştim:) buraya yazmak benım hayalimdi ve doya doya içimi dökmek istiyorum. 39+0 da doğumum gerçeklesecekti tam 2 gun oncesınden sancılarım basladı ama dayan oglum az kaldı dıye dıye bekleıdm hastaneye yatısımız yapıldı nst de 80 lerde sancım cıkıyordu hemsıre geldı kıyafetımı verdı eşim giydirdi hadı amelıyathaneye iniyoruz dendi. Tabı o sedyeye oturma asansörle aşağı inme o duygusal an bılmıyorum her anı doyasına yasayın cunku yasayacagınız en büyük deneyim en guzel heyecan dogumunuz olabilir. Amelıyathaneye indik evet hayatımda ılk kez amelıyathane gordum doktorumun amelıyatlarına aldıgı manevi destek hemşirem vardı dogum anından sonuna kadar hep elımı tuttu benı sakınlestıedı ameliyathaneye gırdık damar yolum acıldı alışkın oldugumundan zaten hiç acımadı sonra spinal anestezı yapacak kişi geldı cok acırmı dedım bu damaryolu daha acıtıyor dedı ve basladı işleme gerçekten tum samımıyetımle soyluyorum hıc acımadı bu muydu dedım, çünkü beni en çok spinal korkutuyordu, Yatırdılar beni bı sıcaklık uyusma hissedeceksin dedıler ve ben uyustum canım doktorum geldı heyecanın dorukta dedı görüyorum cunku tansiyon nabız hat safhadaydı hemsıreler hemen mudahele edıyorlardı zaten onun icinde korkmayın. Doktorum hazırlanıyor sanıyordum meğerse coktan başlamış manevı hemsıreme donup dedım kı suan kesılıyormuyum :D sjsj sadce güldü birazdan bebegının sesını duysarsın dedı. Bu arada hiç bişey hıssetmeyıp sadece cekıstırmeler baskıları hıssedıyorsunuz karnıma bastırdılar tamam dedım gelıyor benımkı sonra bır ses Allahım dunyanın en guzel sesi bu olabılır bebegım dogdu o an zaten hem karnınızda olusan bosluk hıssı hem bu his kuş gibi hafıflıyorsunuz bebegımı getırdıler yanıma kokladım öptum sonra babasına goturduler ve doktorum dikme aşamasına gectı burası zordu bıraz yanı oda şöyle dikme esnasında benım mıdem cok zorlandı yanmaya basladı hocam cok yanıyor dedim o esnada hemen mıde koruyucu gıbı birşey yaptılar bana sabret dedındoktorum geçecek dayanılmayacak bişey degıldı sonra bıttı zaten bu esnada doktorumla ordakılerle hep sohbet halındeydık. Doktoruma donup dedım bu kadarmıydı gercekten dedım bıttı mı sımdı evet dedı. Çıktım eşim arkadasım benı bekliyordu aılem bebekle odaya inmişler,Malesef hastanenın nobetcı hemsıresınden de kaynaklı negatifimsi şeyler yasadım odaya inince, Onları anlatıp sizleri korkutmak istemiyorum çünkü bu durumların sizde olacağını sanmıyorum benimki hemşire kaynaklı problemlerdi, Ama hepsı gectı. Anestezıden kaynaklı ufak sorunlar yasadım anestezının yan etkısı bazılarında oluyormuş nadırde olsa boyle kol uyusması vs gıbı hemen serumlar vs taktılar neyse toparladım, 6 saat sonra uyusmam gectı gelıp sondayı cıkardılar ilk yuruyus vs olayı olcaktı. Kalkış zormuydu tabi kolay değil ama berbat bir his de degıldı yere bakmayın bebegınıze bakıp basarabılırım dıyıp karsıya bakın gercekten guc gelıyor. Kalkttım eşim arkadaşım koluma girdi mınık mınık adımlar atmaya basladım her yurudugunuzde zaten cok daha ıyı oluyorsunuz. Doğum sonrası ciddi bir ödem yaşadım ayaklarım çok şişti ayrıca 4 gün uykuya dalamadım :D buda bana özel yan etkiler shshs , benim hikayem böyle daha çok yazardım da yeter bu kdr sormak istediklerinizi cevaplamaya hazırım 🥰♥️herkese sağlıklı pozitif doğumlar diliyorum