bebegimedairr Rabbim evlattan yana sınamasın Acılarını göstermesin saat 5ten beri sıkıntıdan acıdan gördüğüm rüya ya kalkmışım benim anlatacak gücümde kalmadı Anlattığım zaman da olumsuz bir şey düşünmenizden çekinirim . Şöyle. Düşünerek bakın kordon kanı toplatmaya Kaç ml çıkıyor o milim kaç yaşına kadar yeterli oluyor 3,4 sene saklayabiliyorsunuz Rabbim korusun ömrü ne zamana kadar ise o güne kadar her canlı yaşayacak cam fanusa kapatsak bile. Benim oğlum can parçam en büyük yaram en büyük mükâfatım doğduğu zamandan kanı düşüktü yada sınırda idi 2,5 yaşına kadar hep takip edildi ne testler alındı. Aylarca sürdü 3,4 ay 1 sene hepsi temiz çıktı en sonunda Hematoloji kemik iliği biyopsisi istedi( Monozomi 7). İleride kemik iliği kanserine dönüş yapacak bir. Genetik mutasyon. Oda her insanda en sağlıklısında bile bir yaştan sonra dönüşebilicek bir rahatsızlık. Ben rabbimin sınavı olarak gördüm. Benim kuzumda tek belirti hasta olunca zor atlatırdı birde kanı sınırda yada düşüktü başka bir belirti yoktu büyümesi gelişimi her şeyi yaşıtlarından daha ileri idi bıcır bıcır bir bebekti Teşhis koyulduktan sonra kansere Dönmeden nakil yaparsak. Vücut yorulmadan atlatırız dedi doktorumuz Monozomi 7 türü kurtulma şansı en zor olan türü idi biz ilik aramaya koyulduk ilk ben ve babası verdik 3 gün geçti normalde 1hafta 10 gün de çıkan test . İnanamazsınız bir heyecan aradılar bizi gelin sizinle konuşmak istiyoruz babası kök hücre olarak normalde en fazla 100/60 uyumlu olurdu 20 senedir bu işi yapıyorum ilk defa böyle bir şeye denk geldim dedi doktorlar bir bayram havası bir sevinç herkes o kadar sevinçli ki. Genetik taramalı tüp bebek yapsam bu kadar olmazmış babası 100 de 100 yani bildiğin anne babanın kök hücresini kopyalamış dendi. Biz sevinçten deli divane olduk 1 haftada farklı testler yapıldı onaylandı ne zaman isterseniz biz hazırız denildi 10 gün içinde yattık biz babası 1 hafta antibiyotik kullandı çok hasta idi sonra nakil hazırlandı verildi 1 hafta çok güzel geçti bir şey yoktu bir anda oldu ne oldu ise ilik vücuda savaş verdi 53 gün ben ne yandım ne savaş verdim Ama meleği mi kaybettim 1,sene 3 ay oldu yaralar kabuk bağlıyor tekrar kanıyor atlatamıyorum.🥹🥹🥹🥹şuan 23 haftalık bir kız bebek Bekliyorum Az önce rüya mı desem kabus mu Gördüğüm bir andan uyandım saat 5,30 dan bu yana hala uyumayamadım şimdi bana sorsanız kordon kanını saklatır mısın sevda 🥹🥹🥹HAYIR SAKLATMAM Rabbim kaderimde sınavımda Plan yapma kulum. Ne var sa onu yaşayacaksın dedi bana testlerimizi yaptırdık genetik doktorlar a gittik aylarca Baktık bizden gelen birşey yok genetik gelen bir şey değil. Dendi o oğluma özel bir şey di bir dahaki bebekte 100/3 en fazla. İmkansız gibi bir şey Dendi tüp bebeğe gerek yok olduğu na kaaanat edildi. Sevda yandı çıra gibi halada yanıyor dinmiyor ama tevekkül ettim tırnağını ben yaratamaz iken yazgısını yazan Allah’a isyan etmedim cennet te buluşucaz en büyük tesellim çok çok çok özledim Yandım Ömür boyuda yanacağım ama ben çok savaş verdim Allah bilsin demem o ki kordon kanı nı da çok iyi araştırın 3.4 sene ye kadar en fazla saklanıyor İnstgram dan bakın araştırın Kaç milim kaç yaşına kaç kilo bebeğe kadar yetiyor hayır ben şaklatmak istiyorum derseniz de sonsuz saygım ama acıyı yaşamış bir anne olarak saklamazdım ben Rabbim tırnağına taş değdirmesin hiç bir evladın sağlıkla alın çok çok uzun ömürlü sağlıklı güzel yazgılı bir evlat olsun hepimizin evlatları inşallah. (Bana da dua edin bu annenin kalbinde ne varsa nasip olsun diye olur mu )