Gizyy kezbanatalayy ben de sezeryanla doğum yaptım ama hiç böyle bi durum hatırlamıyorum ya karnına bastırma falan
nrdn45 Gurbetci1anne sanmıyorum çünkü öyle bişi olsa tüm hastaneler doktorlar zorunlu olarak yaparlar ama çevreme bakıyorum benimle doğal yapan yakın zamanda doğum yapan hiçbir arkadaşıma bastırma olayı olmamış sadece şehir hastasinesinde böyle bişey duydum onu da arkadaşım çalıştığı için tanıdıkmış hemşureler hadi iyisin seni bağırttırmayecağız demiş bastırmamışlar..Yapsalar yakın arkadaşları ona senin iyiliğin için der yaparlardı diye düşünüyorum..Sadece kanama geç biter demişler o da benim için önemli değil 40 gün kanama olsun sorun değil yani..Yan komşum doğum yaptı ilkinde bastırmamışlar 2.de bastırmışlar şehir Hastanesi’nde ben bilemedim ilkinde böyle bişi olmadığı için dedi 10 gün dikişlerim ağrıdı şimdiki aklım olsa bastırtmazdım dedi..Bende şahsen kendi fikrimce bastırmayın istemiyorum diyeceğim
asel-yasarrr kezbanatalayy korkutmak istemem ama en acı noktası diyebilirim aynı şeyi bende iki ay sonra tekrar yaşicam korkunun ecele faydası yok
azracan20 kezbanatalayy spinal oldum ben canım daha uyuşmam geçmeden yaptılar o kum torbası ve bastırmayı çok hissetmedim hatta hemşire parmaklarıyla afedersin alttan muayene etti doğum sonrası rahim yukarı çıkmış mı diye onu daha çok hissettim canımı yakan o olmuştu
Mervs kezbanatalayy dün dogum yaptım evet bastırıyorlar ama dakkikalık bi agrı oluyor okadar benim 2 dkk falan yaptılar eldiven giyip bide alttan kontrol ettiler ona ragmen çok bi sesim çıkmadı
Ervaa35 kezbanatalayy ilk doğumumda hiçbirini yapmadılar suan haftaya 2. Doğumum var hadi gireyim bu posta dedim sezeryan olcagım için gene ama yorumlara baktım sinirlerimi bozdular ne kadar korkutucu yazmıslar suan şahsen günlerce bunu kafama takabilirim belki sitrese girebilirim bu kadarda korkunc yazmaya gerek varmı bilemedim her doğum kendine hastır herkesin acı eşiği farklıdır kadın kadına düşman resmen.Onun yerine olumlu yazsalar şaşardım.
Vandb Hilalaktscbk bende onu bilmiyorum hep bastırışıyor diye okumuştum burda ama benim hiç öyle durumum olmadı
mombabe kezbanatalayy bi ben hissetmemişim herhalde, uyuşukluğum henüz geçmemişti benim o yüzden hiç hissetmedim sanırım, sondayı da çıkardıklarında acımamıştı
Hilalaktscbk nrdn45 Nasıl uygulamaymış o öyle katılıyorum zaruri bir durum olsa bu senin iyiliğin için der asıl arkadaşlarına bastırırlardı. E mecburi de değilse insanlara yazık değil mi bu ne böyle resmen şu an bu postu görünce uykularım kaçtı. 😓
nrdn45 Hilalaktscbk aynen duyduğumdan beri bende tedirginim yani bi tecrübem var ve bastırılmadı bi sorunda yaşamadım çok şükür ebeler gelip kanamama bakıp anaman iyi falan diye sürekli bilgi verdiler..Kimine bastırılıp kimine bastırılmayınca bende niye böyle bişey yaptıklarına anlam veremedim
Hilalaktscbk Momcrn Allah yardımcın olsun. Bebeklerinle sağlıklı, güzel bir ömür dilerim. Tam burada yazılanları okudum bugün sezaryen olacağı kesinleşir gibi oldu heh dedim şimdi sçtk ama bir nebze olsun rahatlattın. Senin de bebişin sağlıkla gelsin inşaallah 🩷
Momcrn Hilalaktscbk çok sağol canım sende sağlıkla kucağına al inşallah hiç korkma o bebeği gördüğün an zaten dünyan değişiyor unutuyorsun o an yaşadıklarını ben hep şey diyorum o duygu yaşamak için tekrar tekrar anne olmak istiyorum diye çook güzel bir duygu çünkü anlatılmaz yaşanır senin de iyi geçer inşallah
Hilalaktscbk nrdn45 Acaba kanaman olmasa bastıracaklar mıydı? O pis kanı atman için bastırıyorlarsa? Arkadaşının da kan akışı iyiydi belki? Of ya kafam yine çorba gibi oldu bu saatte 🥲
Ayscbn kezbanatalayy bende sezeryan doğum yaptım benim karnıma ameliyattan hemen sonra bastılar erkek bastı bide midem felan bulandı ama acı hissetmedim çünkü uyuşukluğum geçmeden bastılar acı çekmeyeyim diye. Ama çoğu arkadaşıma doktorları uyuşukluk geçtikten sonra basmış çok acıdığını söylediler.
nrdn45 Hilalaktscbk sanmıyorum çünkü doğum yapan hiçbir arkadaşımda yaptıklarını duymadım şehir Hastanesi’nde yapanlardan duydum buna dayanarak şehir Hastanesi’nde çalışan ve orda doğum yapan arkadaşıma sordum o da bana yapmadılar ama yapıyorlar dedi..Hatta şuan yine birlikte hamile olduklarımız var sırf bunu duydukları için şehir hastasinde doğum yapmama kararı aldılar
Lutfiye20 kezbanatalayy en zoru o ama anlık bişey ilk dogumumda başıma ne geleceğini bilemedim ne yaptıklarını da anlayamadım aniden bastırınca bir bağırdım ölüyorm sandım 2. Hamileyim karna bastirmayan doktor araştırıyorum sezeryan doğum da beni en çok zorlayan oydu
neanladinyurdagull Sleppy 2 normal doğumum var ikincisi 3 buçuk ay önce oldu tam üç gün aç susuz kendi sancıma ek suni sancı çektim normal doğum yaptım buna rağmen iyikide normal yaptım.Ben doğum sonrası hemen emzirirken ayaklanırken.Yandaki sezaryan olan bayan ayilana kadar 1 saat bebeği ciyak ciyak acliktan agliyodu kalkıp ben emzirsem mi acaba diye düşündük resmen.Keza sağlık açısından da en saglıklısının normal olduğunu söylüyor zaten doktorlar
Sleppy neanladinyurdagull herkes farklı bence ben normal doğumdan sonra dikişlerimde ağrılarımdan15 gün ayaklanamadım doğum yapar yapmaz da sütüm gelmedi 2 gün sonra hastaden eve gittik ozaman geldi evet sağlık açısından her zaman normal doğum daha iyi ben Adana şehir hastanesinde doğum yaptım yani sezeryan olması gerekiyordu aslında çünkü çatım dardı ama normalde zorladılar devlet olduğu için yani herkesin yaşadığı kendiyle kalıyor sezeryan olup hemen toparlayan da var normal doğum olup toparlayamayan da var ben bu zamana kadar etrafımda ne kadar sezeryan doğum yapmış insan varsa hepsinin ikinci günü üçüncü günü ayağa kalktığım gayet iyi biliyorum normal doğum günü yapmış biri olarak hiç kolay kendini toparlayayım annemden herkes de farklı bu durum