Ben pediatrik fizyoterapistim. Yuzlerce spina bifidali cocukla calistim. Sirtindaki kese eger kesin oradaysa doğumdan sonraki ilk 48 saatte ameliyat ile keseyi aliyorlar. Ama keseyi alirken sinirlere zarar verildigi icin %99 ihtimalle bacaklarini hissetmeyecek, muhtemelen hic bagimsiz yürüyemeyecek. %1 gibi bir ihtimal ile sinirler hasar görmüyor veya keseyi almamayi tercih ediyor doktorlar duruma göre. O zaman bir ihtimal bagimsiz yuruse de hissiyat ile ilgili duyusal problemleri oluyor cogunlukla. Ama tabiki bu spina bifida tanisi kesin ise olacak olanlar. Amniyosentez ile spina bifida tanısını kesinleştiremezler. Buna ek genetik bir rahatsizlik var mi diye bakılıyor muhtemelen sadece. Yani eger ultrasondaki spina bifida tanısı kesinse yukarida anlattıklarım ciddi problemler. Muhtemelen Amniyosentez temiz gelir cunku spina bifidaya cok nadir genetik hastalik eslik eder. Spina bifida tanısını kesinlestirmek icin baska doktorlarda detayli ultrasona gidip birkac doktordan tanı onayi alabilirsiniz. Sonrasinda ne yapabileceginizi arastirmaniz ve karar vermeniz gerekir sanirim.