Eliyuss Sezeryan doğum hikayelerinizi yazarmisiniz ? Neler yaşadınız ? Süreç nasıldı , sütünüz geldi mi vs . Normal değil de sezeryan doğum tercih edeceğim yardımlarınızı bekliyorum :))
umrumdadegil Eliyuss normal diye başladık sezaryen oldum genel anestezi tercih ettim canım sütüm hemen geldi ama az hala daha az 1 ay olacak pek emmiyor bebiş beni
dnzmom_ Eliyuss bende inşallah haftaya sezaryen doğum yapıcam. Bende çoo merak ediyorum süreci. Burda bekleyeyim 🤓
MadameNoire Eliyuss iki doğumun da kendine göre acısı ağrısı zorluğu kolaylığı olur olacak da kimine normal kimine sezaryen zor veya kolay gelir ben önceliği normal doğuma veririm mecburiyet olmadan sezaryen istemem .. sırf gelsin diye de suni sancı çekmek yerine sezaryen tercih ederim çünkü saatlerce suni sancı alıp sezaryene dönmek de var o sancıyı çekmeye gerek yok bence .. hakkınızda hayırlısı olsun.. sezaryen olursan spinal anestezi daha kolay atlatılıyor. Ağrının başlamasına yakın bilirsin hemen iğneyi vurdurur agrini hafiflettirirsin ve saat başı bol bol yürürsün illa ki acı olur başta ama acıyacak diye yere basmaya da korkma. İlk kalkista dümdüz karşıya bak kardeşim ameliyat esnasında kafanı omzunu vücudunu oynatma sabit kal ki ağrın olmasın sırtında boynunda belinde başında.. doğum sonrası bol bol nescafe al yani kafein. Dikislerini kapalı tutma ayrıca ayaklarını sırtını sıcak tut usutmemeye çalış..
gozdetrhn Eliyuss ağrı acı ilaçlarla serumlarla iğnelerle geçiyor merak etme bol yürüyüş ve kafein tek ilaç 🙂
umrumdadegil Eliyuss birkaç güne toparlıyorsun ağrı tabi oluyor ilk kalkış biraz zorlayıcı ama yere bakmamaya çalış dümdüz bak bir de ilk kalkıştan sonra saat başı 15 dakikalık yürüyüşler yap dedi hemşireler bana öyle yaptım yürümek daha iyi oluyor bence. Serum takıyorlar öyle ağrılar biraz daha hafifliyor iğne de yaptılar bana ayrıca ağrın var mı diye soruyorlar. Tavsiyem yanında mutlaka kayısı hoşafı yapıp götür beni gaz çok zorlamıştı sırtıma boynuma bile vurdu gaz sancısı
ezg51_68 Eliyuss spinaj sezeryan oldum.Hiç de öyle anlatıldığı gibi değildi.Evet bebeğini hemen görüyorsun ama mesela kimse narkozdan sonra tansiyon düşüklüğünden ve kusma hissinden bahsetmedi.İğne falan yeri ağrımıyor.Ama sonrasında özellikle üç gün yatamıyorsun kalkamıyorsum.Burdaki pozitif sezeryan hikâyelerini okudum hep ama herkesin farklı oluyor.Benim için pozitif olmadı pek özellikle ameliyat sırasında gittim geldim.Yani bebeğim o an gördüm ama yine kendimde değildim.Ayakların üç saat hissiz oynatamıyorsun.amekşyat olduktan sonra ayağıma baktım benden bağımsız gibiydi.Bunlar yaşayacakların kimse bana bunlardan bahsetmemişti.Ben bunlardan dolayı bayağı korktum.
umrumdadegil Buse344161 önce taktılar odada bana öyle götürdüler ameliyathaneye. Acıyor ama dayanılır daha öncesinde daha çok acı çektiğim için o hiç bişey geldi bana😂