Hulyaerol Selam hayırlı akşamlar hanımlar 🌸 çalışan gebe anne adayları sizler kaç saat çalışıyorsunuz acaba ? Bizim çalışma saatlerimiz sabah 8 akşam 6 buçuk konfeksiyon isindeyim bulunduğum ilde bazı konfeksiyon iş yerleri hamile çalışanını akşam 5 te gönderiyor 5 ten sonra çalışmıyor kesinlikle fakat benim çalıştığım yerde yokmuş böyle birşey bende henüz gebeliği bildirmedim iş yerime zaten 3 aylik olunca söylemeyi düşünüyorum
Ulviyedlnn Hulyaerol kurumsal olan her işyeri veriyor tekstilde olsa farketmiyor ama bazıları hak yediği için yapmıyor normalde günde 7.5 saat çalışıyor gebeler banada öyle bı hak tanımadılar çıktım işten
biranne__ Hulyaerol bende anlattığın gibi olduğunu biliyorum bence söyleyebilirsin faydalanmak için benim işimin yemek saatleri çok saçmaydı aç kalıyordum onların yüzünden götürdüklerim yetmiyordu tam çıkacakken onlar çıkardılar
tgbmerve Hulyaerol özel sektordeyim 7.5 saat maksimum çalışabilirsiniz , bende yarım saat erken çıkıyorum işten
Rabia41- Hulyaerol Canım kanunen 7.5 saat, işyerine göre değişen bir şey değil bu , herkes bir kılıf uyduruyor. Hemen hamile olduğunu söyleme zaten, çalışabilirsen çalış doğum paranı alırsın yasal haklarını kullanırsın.
Hlimee Kamuda çalışıyorum 8 saat haftada 40 saat ediyor Şimdi düzenleme geldi daha da düşecek sanırım 7,5 aslında ama yarım saat mola ekleyerek 8 deniliyor .
Hulyaerol Bizimde toplam 90 dkk molamiz War 50 dkk yemek paydosu 20 dkk dan iki kere çay paydosu bunları düşsek bile yine de fazla çalışmış oluyorum keşke her iş weren gebe çalışan haklarını bilse
Toprak-Elif Benim günlük 9 saat sabah 09;00 akşam 18;00 haftada 45 saat hiç öyle bir az çalışma vs söylenmedi…
Hulyaerol Toprak-Elif internetten araştırdığımda hamile bayanlar günlük 7 buçuk saatten fazla çalıştırılamaz yazıyordu ayrıca görümcem de başka bı konfeksiyon da çalışıyor ordaki gebeler 5 te işi bırakıyor Muş bende ondan öğrenmiştim o yüzden sormak istedim
Toprak-Elif Hulyaerol Anladım… Ben kurumsal bir firmada çalışıyorum ve 4 yıl sonra emekli olacağım artık onun için pek birsey de demiyorum. Allahlarindan bulsunlar
Ulviyedlnn Hulyaerol dayanamazsın işler ağırsa ki muhtemelen öyledir 32 haftada veriliyor rapor canım sen bilirsin yine de
Hulyaerol Ulviyedlnn biliyorum canım ilk gebeliğimde de çalıştım konfeksiyon da doğum iznine çıkana kadar çalışmıştım 😊
Hulyaerol Rabia41- aynen canım çalışmayı istiyorum dikkat ederek çok ağır iş yapmıyorum zaten kesinlikle 3 ay dolunca söylemeyi düşünüyorum oda sigortaya bildirmeleri için
denizalismom Hulyaerol 7,5 saatten fazla çalıştıramazlar gebeliğinizi rapor ve dilekçe ile muhasebeye verin. Ben kamu da çalışıyorum 8-4,5 çalıştım şuan izne ayrıldım.
Hulyaerol denizalismom peki bu rapor nasıl oluyor gebeyim diyince ne gibi bı belge isteniyor iş yerinden.yani bende öyle duydum 9 saat çalışmış oluyorum günde fakat benim çalıştığım iş yeri hiç bir gebeye bu hakkını kullandirmamis
denizalismom Hulyaerol doktordan hamile olduğunuza dair belge istiyorsunuz veriyor. Dilekçe yazıyorsunuz şu maddeler gereği 7,5 saat çalışmak istiyorum diye raporu dilekçe ile muhasebeye verin. Kanunen kullandırmaları lazım. Bi arkadaşım tekstilde çalışıyordu denetim yapıldı kullandırmıyorlardı ona da denetim de fark edilince ceza yedi iş yeri. Daha sonra kullandırttılar.