Toprak-Elif maşallah, benim oğlum 9 yaşında ama keki buzluktan çıkar tabağa koy desem yapamaz muhtemelen 😅 fırında dilimlenmiş halde olsa bile ya tabağa uzanamadım diyor ya döke saça koyuyor tabağa. Sizinki becerikliymiş maşallah. 🧿
Buzluk için
Kavrulmuş kıyma
Köfte (normal köfte, ekşili köfte için yuvarlak köfte, kadınbudu)
Kavrulmuş et
Haşlanıp didiklenmiş tavuk (donuk olarak kavrulmuş pirince suyla beraber ekleyip tavuklu pilav yapıyorum)
Haşlanmış nohut (bununla da aynı şekilde donuk olarak koyup nohutlu pilav ya da nohut yemeği veya nohut tava yapıyorum)
Haşlanmış kuru fasülye (yemeğini ve piyazını yapıyorum)
haşlanmış buğday (yoğurtlu salata, keşkek ve aşure yapıyorum)
-çiğden ve pişmiş börek çeşitleri (fırında pişirmek/yağda kızartmak için ayrı ayrı)
Pişmiş poğaça, açma, kek, tatlı/tuzlu kurabiye
mozaik pasta
evcil pide/lahmacun (iç harcı evde hazırlayıp dışarıda topluca pişirtiyorum)
İçini doldurmak üzere dolmalık biber koyuyorum (buzluyken hemen doldurup pişiriyorum)
Patlıcanı musakkalık, karnıyarıklık kızartıp koyuyorum
İçli köfte, mantı yapıp ya da yaptırıp koyabilirsiniz
Sarma yapıp koyabilirsiniz (yarı pişirip koymak daha iyi oluyor, çiğden koyunca pirinçleri kırılabiliyor)
Marketten de fileto somon alıp koyuyorum, seviyorsanız aklınızda olsun. Yanına airfryerda bi elma dilim patates pişirip, salata yapınca çok güzel ve pratik öğün oluyor.
Bir de buzluğa konulamayacak sulu yemekleri ve çorbaları doğuma yakın yapıp kaynar kaynar kavanozlarsanız kapaklar vakumlanmış olur, soğuyunca buzdolabına koyarsanız doğumdan sonra 2-3 hafta idare eder sizi.