Evet çok şükür yavruma bende kavuştum.
Benim 37. Haftadan beri doğum belirtilerim başlamıştı bütün sancıları ağrıları çektim ama çatı kemiğim uygun değildi doktorum normal doğum istediğimi bildiği için daha zamanımın olduğunu bundan dolayı hemen sezeryan deneyeceğini gözlemleyeceğini söylemişti bazı durumlarda sancı esnasında çatı eseneyebiliyormuş normal doğum olabiliyormuş ama tabi olmayadabilir diyerek çokta ümit vermemişti. Biraz noralım bozulmuştu bi kaç gün sürekli düşünüyordum. Ama en önemlisi kızımın sağlığı diyerek beklemeye girmiştim . Her nst de sancım çıkıyordu ama ne bebeğim kanala girebiliyordu ne d açılmam vs vardı. En son 39+5 de Pazartesi günü kontrol için gittim ve hala bir açılma kanala girme söz konusu değildi bebeğim çok yukarıda olduğunu söyledi ebe muanede ve doktorumla görüşerek artık bir karara varmam gerektiğini söylediler. Hala normal mi istiyorsun yoksa sezeryan mı diyerek. Tabi ki bana olabilecekleri anlattılar neler yaşayabileceğimi ilettiler. Bilgilendirdiler. Annemle görüşmek istediğimi söyleyerek doğumhaneden çıktım ve o sırada doktorum geldi kendisi de konuşmak istediğini söyledi bana olabilecek herşeyi anlattı istersem suni sancı verebileceklerini o şekilde de gözlemleyebiliriz bile dediler. Ama işin sonunda yine sezeryana döneceğini de boşuna sancı çekeceğimi de çocuğumun da riske girebileceğini de belirttiler. Hiç düşünmeden sadece kızımı düşünüp direk sezeryan olsun o zaöam dedim ve bi anda beni hazırlamaya başladılar. O an ki duygu çok tuhaftı. Ameliyat sürecimde doktorum Aybala hanım bana o kadar şevkat gösterdi ki. Yanımda oldu beni rahatlattı. Elimi tuttu sarıldı. Ameliyat sürecim çok güzel geçti ve kızım 10 dk içinde dünyaya geldi o an ki hissiyat o kadar güzel ki. İlk dokunuş ilk temas.
Ben Yalova aktif Hastanesi’nde doğum yaptım. Ve gerçekten hemşirelerden tutun ebelere doğumhanede ki hemşirelere gece nöbette kalanlara kadar yemek getiren ablalara kadar o kadar ilgililerdi ki hepsi birbirinden güler yüzlü ve ne yapılması gerekiyorsa herşeyi yaptılar. Ben çağırmadan geldiler. Ben çağırdım hemen geldiler. Çok çok memnun hastaneden
Doğum sonrası sancılar tabi herşeyin gerçeği biraz zor bir durum. Kalkmak ayrı oturmak ayrı yatabilmek ayrı çok ağrılı bir süreç tabi ki bunlar çok normal kimseyi korkutmak istemem ama gerçekler de bunlar malesef. Ağlayarak hareket ediyordum 🥹 tam 30 saat hastanede tuttular 30 saatte de her bir an çok zordu taki evime gelene kadar. Bugün saat 7 de hasataneden çıktım ve evime geldiğim ve o kadar rahatlamış hissettim ki kendimi kendim kalkabildim tuvalete gidebildim kızımın ilk defa altını ve üstünü değiştirdim oturabildim. Hastane psikolojisi mi yada artık yavaş yavaş geçiyor mu ağrılar bilmiyorum ama şuan çok daha iyiyim tabi ki ağrılarım var ama bunlara dayanabiliyorum çok şükür.
Artık bende Anneyim. 🩷 Rabbim herkese hayırlı doğumlar kolay doğumlar kolay süreç geçirmeyi ve evlatlarını sağlıklaa kucağına almayı nasip etsin. evlat sahibi olmak isteyen olamayan herkese evlat sahibi olmayı nasip etsin zor süreç yaşayan herkese rabbim kolaylık versin.
İyi geceler herkes ✨