Bride_6470 Hanımlar vajinusmus olup normal doğum yapan var mı aranızda ben vajinusmusum henüz tam atlatamadan hamile kaldım ve doğumuma az kaldı içimde stres ve tedirginlik var bu konuda başından böyle geçen var mı yardımcı olursanız sevinirim
isilaybestee Bride_6470 4 yıllık evliyim vajinismusum vardı ama tedavi olmuştum 1 hafta öncesinde de normal doğumla bebeğimi kucağıma aldım. Çatı muayenesinde doktor vajinismusun engel olup olmadığını söylüyor telaş yapmayın süreç içinde atlattıysanız sorun olacağını sanmıyorum
Bride_6470 Deletedmom_72 anladım ben normal yapmak istiyorum epidural ile birlikte o yüzden fikir almak istedim bu durumu yaşayanlardan
Temmuzmucizesi26 isilaybestee devlette nasıl oluyor peki ? Vajinusmus diye keyfine sanırım sezeryan yapalım denilmiyordur çatı muayenesinde kişi kendimi sıkıp yaptırmayınca mı diyor doktor
isilaybestee Temmuzmucizesi26 devleti hiç bilmiyorum açıkçası ben özelde takipliydim bence çatı muayenesi rahatsız edici birşey kendimi sıktım evet canımda yanmıştı ama doktorum çatımın uygun olduğunu vajinismusla alakalı birşeyin kalmadığını söylemişti bana sonuçta da dediği gibi oldu normal doğum yaptım devlet hastenesini bilmiyorum ama özelde de bazı doktorlar daha fazla para almak için uygun değilsin doğuramazsın vs gibi bahanelerle sezeryana yönlendiriyor o şekilde çok yazı okudum önemli olan doktor tercihi bence
Oztrksadiye Ben yaptım canım ve sonra herşey geçti şuan gayet rahatım çok rahat alttan muayene olurum kafada bitiyor.
iremkzltepe Oztrksadiye peki nasıldınız ben alttan muayene olabiliyorum sadece başta kasıyorum içeri girince çok rahatım normal doğum yapabilir miyim