Evremo risklere dayanarak tabi. Ikili testden sonraki asama fetal dna testi, sadece kan aliniyor o kadar. Amniyosentezde
karindan amniyon sivisi aliniyor. Bunun icin bebegim kesesi deliniyor, cok ince bakim istiyor sonrasinda, mikrop kapa bilir, tehlikeli bir islem. O kadar kolay ve risksiz bi sey olsa zaten her kes onu yapar, fetal dna-ya o kadar para vermez. Benim doktorum bana onceden dedi fetal dna-da riskli cikarsa mecbur amniyosentez yapicaz, dusuk riski var ama. Kendinizde arastira bilirsiniz. Forumda yazin, bende cok arastirdim bu durumdayken cok hikaye okudum. Kimsenin amaci korkutmak deil, baktiginda “bana ne” deyip yan gece bilirlerde, ama hepimiz kadiniz, hepimiz anne olmak istiyoruz, bebegimizi sag salim kucagimiza almak istiyoruz. Ben sahsen yasadigimi ve daha beterlerini yasayanlarin kotu sonuclar yasayanlarin yasadiklarini kimse yasasin istemem. Elinde sonunda her kes kendisi karar verir zaten, amma onceden uyarmak, bildiklerimizi paylasmak borcumuz. Rabbim kimseyi bebegiyle sinamasin, hepimiz sag salim kucagimiza alalim insallah🙏🏻