Hammurabi Sdylk evet maalesef, her şeyin normali güzel azı da fazlası da zarar, iri bebek diye baya testlere girmesi gerekti sonradan. 3 haftaya kızım doğacak nasipse, sağlıkla gelsin normal kilolarda inşallah ☺️
[silindi] Gebelik şekeriniz var mıydı? Ben şu an 28. Haftadayım da benimde bebeğime iri diyor doktorum ve önde gidiyor diyor o yüzden soruyorum
AnneBi [silindi] yok değerlerimin hepsi normal. Ama bebiş hep iki hafta kadar ilerden gitti baştan beri.
AnneBi Gyulche evet ülkemiz dışında sezeryan çok alışıldık bi şey değil bildiğim kadarıyla çok ciddi bir sıkıntı olmadığı sürece de almıyolar sezeryana 😬
Gyulche AnneBi evet yurt disi farkli ben bulgaristanliyim burdada oyle hic urastirmiyolar drek sezeryan ol diyolar mesela ama yurt disi farkli yakinda arkadasim 2 gunde zor dourdu bebeyini yok doktor normal dourucaksinda normal demis oda belcikada burda oyle deil 3.500 den sonra drek sezery ol diyolar
hirahamza65 AnneBi ben canım 40 haftada 3900 dedi doktor riske atma başı buyük omzu takılır dedi bende tmm sezeryan olsun dedim
2bebek1 AnneBi ben de 40+2de baş çevresi geniş ve kilosu yüksek diye sezaryen oldum. Kilosu 4kilo üstü tahmin ediliyordu 3630 doğdu ama baş çevresi büyüktü hep 2 hafta önden gidiyordu kanala giremez yine de 40 haftaya kadar beklerim demişti doktor. gerçekten de girmedi kendi gelmedi ama ben başka bir doktora da muayene olmuştum görüş almıştım. Çünkü mmlik ölçümler olduğu için bazen doktordan doktora ya da ultrason cihazına göre değişiklik gösterebiliyor. Sezaryen olmadan önce farklı 1-2 doktora daha gidip görüş almanızı muayene olmanızı tavsiye ederim.
Sdylk 2bebek1 bende suan 38+3 teyim. Kafa cevresi 39+2 gozukuyor ve kanala ınmedı hala ama drum hiçbişe sölemedi acaba engel olurmu doğuma
2bebek1 Sdylk önemli olan bdp değeri bana 10cm sınır 1mm geçse normal doğmaz demişti doktorum. Sizin su an bdp değeriniz kaç belki 10u geçmeden kendi gelmeye karar verir bebeğiniz
2bebek1 Sdylk işte doktorun bahsettiği baş çapı değeri bdp yani su an sizin bebeğinizin baş çapı 93mm yani 9.3cm değerinde doktor bana sınırın 10cm olduğunu söylemişti. Dilerim doğumunuz gönlünüzce olur💐
Dilan_55 AnneBi maalesef ben döndüm 40 haftada kilosu 4 karın ve baş çevresi sınırda çıktı ultrasonda ilk kızım normal doğum olduğu için bunu da normal bekliyordum asla sezeryan olmak yoktu aklımda ultrasonda ölçümler o şekilde çıkınca doktor sezeryan önerdi bizde riske atmamak için kabul ettik perşembe günü sezeryan oldum komik ama 4 kilo denilen bebeğim bi doğdu 3300 🤣🤣🤣 ultrasonlara bütün inancım gitti boşuna kesilmiş gibi bisey oldum yani pek de güvenmemek lazımmış dedim kendi kendime
Aslihan-gur35 AnneBi İlk doğumum da kilosu 3.600 diye normal başlatıldı. Kızım 4.050 Gr doğdu. O çok şükür iyiydi ama benim dikişim fazlaydı. Benim toparlanma sürecim çok uzun sürdü. Şimdi ikinci doğumum olucak onu sezeryan istedim özellikle. Ultrason da fazla da çıkabiliyor bebek kilosu az da eğer doktorunuz iri dediyse riske atmayın. Benim ebem dedi 4 kilodan fazla bu bebek çok zor doğar diye ben inanmadım
_almina06 2bebek1 bizim haftamız 39+2 ama bpd 40+6 çıkıyor sınırda olup olmadığını nasıl öğreniyorsunuz
CivcivVeAnnesi35 AnneBi 37. Haftadayım bebişin kilosu 3400 dü geçen hafta cuma ve kafası da büyükmüş bir de 1 hafta önden gidiyoruz diye doktorum sezeryanla alırız dedi büyük ihtimalle 9 Mart’ta doğumum olacak
Nurov AnneBi benim oğlumda 7. Aydan sezaryenim kesinleşti iriliğinden, 3800-4000 civarı doğar denildi 4560 doğdu riske atmadık annemin iri bebekten kaybı olmuştu ırsi olabiliyor bu durum
bernakoc06 AnneBi benm ilk bebisimde hep 2 hafta önden gitti ve iri bebek diyorlardı kafasida büyük demislerdi 39+5te 4350 gözüküyordu ultrasyonda doktor normal denemek istersen sorumluluk sende kabul edersen deneyelim ama riskli omuz takılması vs demişti sezeryana alinmistim oğlumda 4000 kilo doğmuştu biraz yanılma payı oluyor ama riske atmamak en iyisi şimdik yine hamileyim sanırım buda bı tık büyük bir bebeko olucak 🤣