sultan1026 Bende su an 24 haftalik hamileyim ve bebek sekerim olmamasina ragmen cokca onden gidiyor. Bu gidisle giderse 4 kg civari olabilecegi tahmin ediliyor. Yapacaklari tek sey dogumu daha onceden baslatmak oldugunu soylediler, kesinlikle sezaryen soz konusu olmadi. Ki burda yalvarsanda acil bir durum olmadigi surece asla yapmiyorlar sezaryeni. Yani cocuk 5 kg da olsa doguracaksin. Nasil ikinman gerektigine dair bence videolar izle, yada kurslar felan oluyordur kesinlikle git. Doktorun tecrubesi cok onemli burda. Ilk dogumumda ne yapicagimi bilmiyorum bir kac defa yanlis yaptim doktorum bana (afedersin) ikinirken kalcami sıkmamam gerektigini soyledi, sanki tuvaletini yapar gibi yapicaksin sancilarin geldigi an ama kalcani sıkmadan. Ve ikinmaya sadece 10 cm aciklik oldugu an basliyacaksin. 10 cm olucak ve sanci geldigi an yapicaksin. 10 saniye gelip 20 saniye gelmiyor mesela. O 10 saniyenin icinde yapiyorsun. Cok guzel bir duygu ama olup bittikten sonra gogsune veriyorlar ten temasi inanilmaz onemli. O ilk anlarda ten temasi bol oldumu emzirmekte kolaylasiyor bizde oyle oldu enazindan. Kizim van 17 aylik hala emiyor 🥹❤️
Allahim insAllah hayirlisi olur hakkinizda, saglikli bir sekilde kucaginiza alin insAllah nasip isi artik nasil olursa olsun. Planladigimiz gibi gitmiyor her zaman, ozellikle de dogum. Istedigin kadar planla tamamen tam twrsi oluyor