Sonunda bunu yazmak bana da nasip oldu 🥰
15 Aralık Cuma gecesi biraz sancıyla uyandım. Lavaboya gittiğimde hafif kanama gördüm. Bunun nişan olduğunu anladım. Ilk doğumum olmasına rağmen telaş yapmadım sabah kontrole giderim diye uyudum. Kontrolde nst’ye bağlandım ama hiç sancım çıkmadı Doktorum bir hafta içinde doğum gerçekleşir diyerek beni eve gönderdi. Kendi sancımla doğurmak için dua ediyordum. Cumartesi gün boyunca egzersiz yaptım yürüdüm yoruldum. Gece belden vuran sancılar hissetmeye başladım. Çok mutlu oldum ve bunların hepsini nefesle karşıladım. O gece bir iki sancıya uyandım ama yine de rahat bir uykuydu. Pazar günü sancılarımı saymaya başladım Yaklaşık 40 dakikada bir geliyordu. Hazırlıklı bir şekilde bekliyordum. Evimi temizledim duş aldım egzersiz yaptım. Akşama doğru 20 dakikada bire düştü ama hala evimdeydim. 15 dakikada bire düşünce annemin ısrarlarıyla hastaneye kontrole gittim. Nst’de bir kez sancım 100′e çıktı ve o anda hemsire kiz bana parfümümüm markasını soruyordu 🤣 Ebe muayene ettiğinde 3 santim açıklığım vardı. Bu beni çok motive etmişti. Hastane evime yakın olduğu için ben evime dönmek istedim. Biraz uzandım biraz evin içinde dolaştım. Hatta bir ara 18 dakika uyumuşum :) daha sonra duşa girdim sıcak suyun altında Bayağı bir bekledim. Artık Sancılarım 3 dakikaya düşmüştü. Eşimi ve annemi uyandırıp hastaneye çıktık. Muayenede açıklık 5 santim olmuştu. Ve hala dayanılabilir düzeydeydi. Derin nefeslerle karşıladım bütün sancıları. Eşim sırtını sürekli sıcak tutuyordu. Gece saat 4′te hastaneye yatışımı yapıldı doktorum sancıları yatarak karşılamamı istedi bu beni birazcık zorladı hareket etmek işimi çok kolaylaştırıyordu çünkü. Yine de bana ne denildiyse yaptım. Buradan sonrası o kadar hızlıydı ki 2 saat içinde 8 santim ile doğumhaneye alındım. Ebe sürekli bana masaj yapıyordu yaşlı ama tecrübeli bir hanımdı. Doğum masasına yattığımda işler birazcık zorlaşmaya başladı. Sancılar başımı döndürecek düzeye gelmişti. Derin nefesler ve öğrendiğim ayetlerdi tek yapabildiğim. Doktorum 6 gibi dogumhaneye geldi ve ıkınmaya başladım. En zor kısmı burasiydi çünkü ben hiç ikinma hissi hissetmedim. Bana ikin dediklerinde ikiniyor, dur dediklerinde duruyordum. Kac kez ikindim sayamadım ama en zorlandigim o surec bile 20 dk sürdü Bebeğimin başı çıkmıştı ama omzu yan geldiği için 2 dikişli bir kesim oldu. Doktorum yaklasik 20 dk lazer dikis ile uğraştı. Bana tekerlekli sandalye getirildi ama yurumek istediğim soyledim. Doktorumun koluna girip doğumhaneden beraber cıktık. 22.haftadan beri kendimi ozenle hazırladığım dogumum gonlume gore sonuçlandı. 1 dış dikis oldugu icin bu beni zorlamadi 5. Gunde tamamen iyilesmisti. Zihin ve vucut olarak hazırladığım gebelik sürecimi keyifle bitirmek nasip oldu cok sukur.
Darisi sizlere kizlar ⚘