Her devlet hastanesi aynı olmamakla birlikte özeller genelde daha iyi ilgileniyorlar daha ilgililer daha güleryüzlüler kah para aldıkları için kah saygınlığa önem verdiklerinden dolayı bilemiyorum ama her iki hastaneyi de deneyimlemiş birisi olarak söylüyorum bunu. İmkan varsa ben özelden yanayım. Devlette 2 kere aşılama yaptırdım o an durumumuz özelde yapmaya el vermediği için bir kere daha pişman ettiler beni, zorla çalışıyor gibiler yüzleri hiç gülmüyor seni hep tersliyorlar yüzüne bakmadan konuşuyorlar itin götüne sokuyorlar kısaca. Bağırmalarını terslemelerinş felan söylemiyorum bile.. dediğim gibi her devlet hastanesi aynı olmayabilir ama benim duyduğum ve gördüğüm çoğu devlet böyle malesef.. hamile kaldığımdan bu yana ise özel takipliyim çiçek gibi bakıyorlar valla her anlamda kendimi iyi hissediyorum eşim muayenelerime girebiliyor bebeği görebiliyor doktorum çok ilgili numarasını bile verdi bir sey olursa acil ara beni veya yaz dedi devletteki doktorlar hayatta böyle bir şey demezler.. birde devlet hastaneleri mecbur kalmadıkça aksi bir durum olmadıkça sezaryen yapma taraftarı değil ama özeller de kendi isteğinizle seçebiliyorsunuz. Ben mesela panik atağım var diye doktoruma ben normal doğum yapamam hocam korkuyorum dedim ve anlayışla karşıladı hiç üstelemedi