krcozlem58 Benim kızım da 3.5 yaşında, çok sevdiğim bir psikologla bu konuyu konuştum. Bana verdiği tavsiyeleri sizinle de paylaşayım 😊 5-6 aylık olana kadar hamileliği söylememenizi tavsiye ederim dedi çünkü Allah göstermesin düşük gibi bir durum olursa çocuğa izah edilmez bu durum zor olur, hem de çocuklarda zaman kavramı yoktur 9 ay onlara çok çok uzun gelir sabırla bekleyemezler dedi. Anne doğumdan sonra büyük çocuğuyla uzun vakit geçiremeyeceğini düşündüğünden vicdanını da rahatlatma adına son aylarda çocukla çok fazla vakit geçirir ama bu doğumdan sonra çocuğu daha da zora sokar çünkü ilgi bir anda çok fazladan aza düşer. O yüzden hamileliğin son aylarında da dengeli, abartmadan vakit geçirilmeli dedi. Eğer doğum gündüz olursa anne doğuma giderken çocuk annenin doğuma gittiğini bilsin ama keyifli vakit geçireceği ebeveynlerle mesela anneanne veya babaanneyle parkta veya oyun alanında eğlenip deşarj olabileceği bir yerde vakit geçirsin kafası dağılsın, doğumu kafasında büyütmesin dedi. Çocuk hastaneye sizi ve bebeği görmeye geldiğinde size mutlaka önceden haber verilsin bebeği kucağınızdan bırakın ve büyük çocuğunuzu kendiniz karşılayın, sarılın sonra kardeşini gösterin dedi. Bir de hamileliğin son aylarında çocuğa kardeşiyle doğumdan hemen sonra oynayamayacağını, onun sadece beslenip uyuyacağını kısacası bunun bir süre böyle olacağını anlatın dedi. Çünkü çocuklar doğar doğmaz oyun oynayabileceği bir kardeş kurabilirlermiş kafalarında. Bildiklerim bunlar umarım faydası olur 😊