ctnaieeyz Merhaba kızlar bende sizinle doğum hikayemi paylaşmak istiyorum. İnşallah size moral olur. Benim bu 2. Hamileliğimdi ve hiç ağrı sızı yoktu yani 38 hafta olduk yalancı kasılmalar bile yoktu neredeyse. Neyse 38+3 te eşimle akşam yürüyüşe çıktık biraz tempolu yürüdüm yokuş çıktım hatta eşim o kadar yapma dediği halde yaptım çünkü artık bebeği taşımak çok zorluyodu beni. Neyse eve geldik yürüyüşten sonra ben bi duş aldım yattık ama o gece çok hafif bel ağrım vardı ve aşırı derecede tuvalete çıktım sabaha kadar. Ertesi gün sabah hafif hafif sancılarım vardı bu 2. Doğum olacağı için sancıları zaten tanıyordum. Akşama kadar düzensiz hafif hafif sancım vardı hatta ev temizledim çocuğumu banyo yaptırdum. Neredeyse hiç oturmadım hep hareket halindeydim. Nişan falanda gelmedi sadece sancı çekiyorum. Gece oğlumu uyuttum saat 11den sonra sancılarım zorlamaya başladı ama geçen sefer doğumumda biraz sıkıntılarım olduğu için bu sefer dayanamayacak duruma gelene kadar gitmiycem hastaneye dedim. Saat 11den beşe kadar dayandım sancılara. Ama bol bol suyun altına girdim sancı geldikçe secde pozisyonunda gittim geldim o aşırı iyi geldi bana sizede tavsiye ederim. En son eşim nöbetteydi o gün eşimi aradım daha fazla dayanamıycam gel gidelim hastaneye diye. Saat tam 5. 20de girdim hastanaeye ama ben daha açılmam varmı acaba diye falan düşünüyorum yani biraz daha çekerdim sancıyı o güçte var yani. Girdim meğer tam açıklık oluşmuş doğum başlamış. Zaten direkt yatış yapıldı işlemler yapıldı derken ben 5.43te kızımı kucağıma aldım. Doğumun en zor anı ıkınma anı çünkü son evre ve çok büyük bir baskı var güç harcaman gerekiyor. Onun dışında her şeye dayanabiliyorsunuz. Yani ben aprılarıyevde çekip hastanede yarım saat içinde doğum yaptım şimdi kızım 25 günlük oldu mis gibi kokusuyla kollarımda uyuyor. Rabbim hepinize bu mutluluğu nasip etsin inşallah ❤️
Mamacitaa5 ctnaieeyz Gözünüz aydın olsun darısı bana 🤰🏻🥺 Benimde ikinci doğumum olacak hayırlısıyla bi tık korkuyprum ilk doğumdan dolayı bende tek doğuma gitmek istiyorum hastaneye umarım sağlıkla kucağıma alırım da bende hikayemi yazarım 🎀🤲🏻🥰
merimiri ctnaieeyz kaç tane hissettiniz mi ? Böyle güzel doğuma kaç dikiş düştü merak ettim 25 dikişi duyduktan sonra gözüm korktu da
Sumeyyesummer Harika bir doğum hikayesi cidden. İlki de mi böyle hızlı ilermisti yoksa ikinci olduğu için mi böyle oldu?
ctnaieeyz Sumeyyesummer ilk doğumumda sancı çekerken tempolu yürüyüş yaptık eşimle uzun uzun ağır sancıları ilk doğumda 3 saat çektim
ctnaieeyz merimiri hiç gözünüz korkmasın doğumdan sonra öyle rahatlıyosunuzki dikişi gözünüz görmüyo bile benim ilk doğumda dikişim daha fazlaydı buna göre ama ne dikiş anı nede sonrası dayanılmayacak gibi değil
KurkmantoluMadonnaa MaşaAllah gözünüz aydın, geçmiş olsun çok güzel bi doğum olmuş. Ben şu an 34+6 dayım, sancılarım var hatta belime ağrıda giriyo ara ara. Bende haftam biraz ilerleyince inşaAllah bol yürüyüş yapıp açılma sağlamaya çalışcam🤲
ctnaieeyz KurkmantoluMadonnaa sağlıkla kucağınıza alın inşallah tempolu yürüyüş gerçekten çok fayda sağlıyor