Kızlar hepinize merhaba , bu şekilde doğum hikayelerini okuyup acaba bende bu şekilde güzel doğum yapabilir miyim diye çok düşünüyordum şimdi ise yazmak nasip oluyor…
19 Şubat Pazartesi sabah 7 de hastaneye planlı yatışım yapıldı , 40+2 olduğumuz ve bebiş gelmek istemediği için suni sancı ile normal doğum diye söyledi doktor , çünkü pozisyonu uygundu bende normal istiyordum ama içimde hep hayırlısı ne ise o olsun hissi vardı yani illa normal yada illa sezeryan olsun diye hiç 9 ay boyunca düşünmedim bile hep olayları akışına bıraktım. Yatışım yapıldıktan sonra hastane elbisesi giydirdiler , öncelikle bağırsaklar temizlensin diye lavman yapıldı, muayene ettiler 1 cm açıklık vardı başlangıç için gayet iyi dediler daha sonra serum takıp nst ye bağladılar yaklaşık 1 saat kadar o şekilde durdum herhangi bir şey yoktu , gelip nst yi çıkardılar yürüyüş falan yaptım sonra biraz serumun akışını hızlandırdılar 1 saat sonra falan tekrar muayene ettiklerinde açıklık aynıydı hiç ilerleme yoktu ve bebek yukarı toplanmıştı kaburgalarımda hissediyordum ebe de bu şekilde beklersek 3 gün bile beklemen gerekir ama bebek kakasını yiyebilir beklemek doğru değil diyerek doktorumu çağırdı , doktorum da normal olmasını istedim fakat bu şekilde seni de bebeği de yormak istemiyorum gelmiyorsa bir sebebi vardır sezeryan yapalım dedi bende problem etmedim sağlığı her şeyden önemliydi çünkü tamam dedim ordan sonra olaylar çok hızlı gelişti yarım saat içinde hazırlayıp ameliyathaneye indirdiler , orada da tüm ekip çok ilgili ve iyilerdi bu yüzden kendimi hiç tedirgin hissetmedim , zaten gittiğimde size spinal yapacağız korkmanıza gerek yok sadece çekiştirme hissedebilirsiniz ama his kesinlikle olmaz diye söyledi anestezi uzmanı , iğne yapıldıktan sonra zaten bacaklarımdan sıcak su dökülür gibi oldu ve his 5 dakika içinde gitti tamamen , iğne yapılırken de hiç korkulacak bir şey yokmuş normal iğne yani abartılmaması gerekiyor hiç , sonra beni yatırdılar doktorum geldi konuşurken bir yandan da kesmişler zaten bebeğim kaburgalarımın altına doğru girdiği için çok zorladı doktorları ama ben bu süreçte hiç bir acı ağrı hissetmedim 12.10 da bebeğim doğmuştu ve çok hızlı ilerlemişti her şey hemen temizleyip yanağıma koydular o an her şeye bedeldi gözyaşlarımı tutamamıştım daha sonra bebeği aldılar yukarı çıkardılar ilk muayene için benim işim yaklasik 40-45 dakika daha sürdü orada ama dikiş yapılırken hiç cekistirme bile hissetmedim normal yatıyordum sanki hatta uykum bile geldi onlar dikerken ben biraz kestirdim soğuk kanlıyım biraz sanırım o yüzden de rahat davranmış olabilirim hatta bı ara aynada yansıma gördüm dikiş yaparlarken daha sonra bakmadım ama korku da hissetmedim her şey çok güzel ilerledi benim işimi bitirdikten sonra güzelce üzerimi kapatıp diğer sedyeye aldılar beni ve biraz ameliyathane dışında bekletip kalp atışlarıma baktılar bı 15 -20 dakika sonra da odaya çıkardılar bebeğim 12.30 gibi odaya esimin ve annemin yanına getirilmiş ben geldiğimde saat 1 buçuktu ama çok iyiydim hiçbir olumsuzluk yaşamadım hiçbir unutkanlık vs de olmadı , üzerimi falan hemşireler giydirdi 2 saat sonra da odaya gelip beni kaldırdılar ilk kalktığımda da hiç sorun yaşamadan tekte kalktım her adımda kendini dikleştir tek seferde uğraşma dedi hemşireler öyle yaptım ve inanın hiç zorluk hissetmedim o kadar güzel o kadar kolay geçti ki süreç hiç bu kadar kolay olacağını düşünmezdim çünkü etrafta anlatılan çok ürkütücü hikayeler vardı
Canlarım çok uzun oldu farkındayım ama ben kendim çok tedirgindim ve sizlerin de öyle olabileceğinizi düşünerek rahatlatmak adına her şeyi yazıp söylemek istedim
Hastanede 2 gece yattım, tek gece yeterliydi ama doktorum kal dinlen 1 gece daha ağrı kesicilerin yapılır istediğin zaman rahat edersin evine toplarlanip git dedi sağolsun o kadar iyi oldu ki evime geldiğimde sanki doğum yapmamış gibiydim bugün 6. Günümüz ve her şeyimi yavaş yavaş yapabiliyorum hiç sorun yaşamadım inşallah rabbim isteyen herkese böyle güzel doğum hikayeleri yaşatsın, normal sezeryan hiç önemli değil her şeyden öncesi sizin ve bebişinizin sağlığı bunu hiç unutmayın..
Çok uzun yazdım hakkınızı helal edin
Eğer bilmek isteyen olursa da Bursa Medicana Hastanesi doktorum Fatma Sezgin aşırı memnundum , özellikle doktorumdan Allah razı olsun gitmek isteyen varsa kesinlikle tavsiye ederim .
Kendinize iyi bakın , Rabbim her şeyi gönlünüze göre versin 😍😍