Selam güzel anneler, anne adayları ve anne olmak isteyenler 👩🏻💼
Burda doğuma giderken bir post açmıştım ve o postta bütün detayları, yaşadıklarımı, o an neler yaptığımı sıcağı sıcağına anlattım 🤗
9 cm açılmayla sezaryene alınma sebebim bebeğin kanala sıkışmasıydi doktorum ve ebeler çok uğraştı ama bebegim maalesef kanalda kalmıştı. Ciddi ciddi sıkışmış bir yerlere çıkmıyordu yani 😁😁
Neyse 22 Ocak günü kontrole gittim hiç sancım ağrım yoktu, suyum da gelmemişti. 40+0 olmuştum artık. Hastanede doktor alttan muayene etti ve 3-4 cm açılma var dedi. Sonra ultrasona geçtim ve bebeğimin en az 3900 Gr olduğunu söyledi. “ Nasıl olur ya daha 1 ay önce çok zayıf bir bebek çok küçük doğacak demişti başka bir doktor” dedim ama oda bana “ en az 3900 ölçüyorum iri bebek zaten 2 tane normal doğum önceden yapmışsın bunu da çok güzel yaparsın ” dedi.
Sevindim mi üzüldüm mu bilmiyorum tek bildiğim çok korktuğum ve stres yaptığımdi çünkü evde beni bekleyen 15 aylık bir bebeğim daha vardı. Doktor yatısını yapacağız dediğinde “ bari eve gidip bebeğimle vedalasayim, çantamı alayım ” diyip ağladım 😔😔
Neyse eve gidip oğlumla sarıldık, koklastik, öptüm vedalastim kaynanama emanet edip eşimle çıktık….
Geri kalanını diğer postta anlatmistim önce suni sancı verildi, defalarca alttan muayeneler falan yok bebek çıkmıyor…. 15 saatin sonunda benimde artık hiç Gücüm kalmamıştı ve sezaryene karar verdik….
Sezaryeni ben spinal istedim ama tutmadı bende o yüzden genel anestezi ile yapıldı. Sondayı da uyustuktan sonra taktılar. Bayılma anini hatırlıyorum onu anlatmak istiyorum…
Sol tarafima döndüm ulan psssssss diye bir ses geliyor omzumun yanında bu ses ne ya diye düşünürken hık diye gittim. Gözümü açtığımda ( açmaya çalıştığımda ) beni yatağa alıyorlardı odamda anestezinin etkisiyle “ nerde lan o hemşire beni niye bayilttiniz lan bırakın beni gidicem” diye bağırdım. Eşimle görümcem karşımda beni izliyorlar onlara da “ siz kimsiniz laaan gidin burdan, gitsenize oğlum ” diye bagirmisim 😔 sonra kendime geldiğimde bebeğim yanımda mama veriyorlar bende ağzım 2 metrre açık uyuyormusum. Hemen kendime geldim bebeğimi istedim aldım kucağıma sarıldım vs. Hemen emzirmek istedim ve sütüm geldi çok şükür güzel güzel emdi beni bebeğim….
Karnıma kum torbası koymuşlardi ama hiç acimiyordu hatta rahatliyordum o olduğunda. Daha sonra yürüyüş için hemşire geldi ilk yuruyusum çok güzeldi sadece karşıya bak dediler bana hiç bir şekilde yere bakmadım sadece karşıya… 2. Yürüyüşte artık çok daha iyiydim gorumcemin koluna girip yürüdüm. 3. De artık tek başıma yuruyebiliyordum, yürüdükçe iyi oluyordum….
Bu arada 3.900 dedikleri bebeğim 3400 Gr 51 cm doğdu. Çocuk doktoru gelip kontrol etti ve hiç bir sorun yok gayet sağlıklı dedi bizi taburcu ettiler 🌸
Eve geldiğimde yatak odama geçtim yatağıma oturdum bebeğimi alıp emzirirken büyük oğlum geldi başını yatağın ucuna yasladı parmağını da ağzına alıp bana öyle bir baktı ki Allah’ım bende ipler koptu 😭😭 sarıldım ağladım…. Şuan yazarken bile ağlıyorum 😔😔😔
Bu arada tavsiyem sezaryende baş ağrısı için kahve öneriyorlar ya o kahve “Nescafe Gold” ondan alıp hastaneye götürün çünkü hastanede çok pahalıya veriyorlar ben küçücük bir bardak içtim 30 TL 😁 ama evimde vardı eve gelip başım agridikca içtim iyi geldi…
Doğum yapalı 1 ay oldu ama halen sezaryen yerimde hassasiyet var. Doğumdan 1 hafta sonra korse takmaya izin verdi doktorum.
Aklıma gelenler şuanlik bunlar 🤗
Abisinin minik kardeşi hayatımıza hoşgeldin ENES ASAF 🧿💙