Hilaldabaan 2 hafta önce ben de kasılmayla doktoruma gittim, 1.8 cm ye inmişti ilk defa ve hastaneye yatırdı doktor. 5 gün kaldık. Her gün muayene ettiler ertesi gün 2.4 e, sonraki gün 3.5 cm e çıkmıştı. 4. gün biraz strese girince hemen yine 2.2 değerlerine indi.. Bu süreçte anladım ki en ufak bir şeye üzülme lüksümüz yok :) progestan, endol fitil ve antibiyotik tedavisi uygulamışlardı şu an sadece vajinal progesterona devam ediyoruz. Her hafta kontrole çağırıyor doktor.. 2. gün serklaj işlemi yapılabilirdi ancak hem kalınlaşma olup hem de ilk gebelik olduğu hem de hunileşme dedikleri durum olmadığından başka bir profesör görüşüyle vazgeçildi. Doktorum da aynı durumda olup 40. haftayı görenler var hiç telaşlanma bol bol sıvı alman çok önemli dedi.. 3 litre su içmeye çalışıyorum elimden geldiğince şimdi. Yatarak çalışıyorum, sadece zorunlu hallerde kalkıyorum ama son günler biraz hareket etmeye başladım ufak bir endişelendim şimdi ama en kötüsü endişeli olmak :) ondan hep güzel şeyler düşün, hayal kur.. Her doğum hikayesi kendine özel..