Kızlar selam, çok şükür bebeğim sağlıkla doğdu. Yavaş yavaş da alışıyorum bebekli hayata ama sanki sürekli bir şey yapmam gerekliymiş de yapmıyormuşum gibi geliyo. Uygulamalardan takip edince 6 haftalık bebek cisimleri takip eder, bilinçli güler, güveli bağlanmak için çocuğunuza kitap okuyun kart gösterin vs. Diyorlar. Ama bebeğim gündüzleri beslendikten sonra hep uyuyo akşamüstü daha uzun uyanık kalıyo o zamanda huysuzlanıyo kucakta şarkı söyleyerek oyalıyorum ama uygulamalarda bahsedilen çoğu şeyi yapmıyor daha.
Kendimi geliştirmeyi çok severim hep okuyup araştırmaya öğrenmeye çalışıyorum bebeğim için daha iyi nasıl yaparım diye. Ama araştırdıkça farklı farklı hastalıklar sendromlar görüyorum korkuyorum ya bişeyleri yanlış yapar da istemeden bebeğime her anlamda zarar verirsem diye.
Yeni doğum yapan arkadaşlar sizde durumlar nasıl? Mesela bebeğim bugün maşallah çok sakin krizsiz beslendi ve uyudu hep şimdi de uyuyo ama sanki bişeyler yapmam lazımmış da çocuğu uyutuyomuşum gibi geliyo vicdan azabı yaşıyorum resmen.