Swan97 canım benim de tekrarlayan düşüklerim oldu 2 si normal gebelik 2 si tüp bebekti. Başta başka başka sorunlardan bahsedildi ameliyat oldum tüp bebek yaptırdık, sonraki 2 tüp bebekte de sorun yaşadık. En sonunda doktorum riske atmamak için bütün detaylı testlerimi yaptırdı ve genetik test sonucu HLA*51 genimde mutasyon gluten hassasiyeti ve kan pıhtılaşma sorunu çıktı. Tüp bebek olduğu için kan sulandırıcı prednol be prograf zaten kullanıyordum ama bu HLA51 geni ve gluten hassasiyeti şok etkisi yaptı çünkü hiç bir belirtim hastalığım yoktu açıkçası. Gebe kalmadan 2 ay önce glütensiz beslenmeye başladım ve mutasyon içinde kolşisin diye bir ilaç kullanmaya başladım. Bu gen Behçet hastalığı iltahaplı vücut hastalıkları vs yapan bir genmiş. Bende galiba baskın olmadığı için hastalık olarak dışa vurmamış ama bebeğin tutunmasına engel olup vücuda yabancı cisim gibi algılatıyormuş. Ayrıca iltihabik bir durumda yapıyormuş kanımda. Tabi bunların hiç birini aktif hastalık geçirmediğim için bilmiyordum. Sonuç olarak transfer olmadan 3 gün önce 3 kez prednol, sonrasında 12 gün prograf ve Şuan da aktif olarak kolşisin kullanmaya devam ediyorm. Bu ilaçların hepsi aynı amaca hizmet eden ilaçlar. Çok şükür bu sefer bir sorun yaşamadık. Biraz uzun oldu hikayem ama senin romatizma durumu da benim iltihabik duruma biraz benzer gibi belki faydası olur. En kısa zamanda hayırlısı ile kucağına alırsın inşallah.