Swan97 İki defa art arda gebelik kaybı yaşadım. Kan sulandırıcı iğne ve asprin kullanmama rağmen malesef bebeğimin kalbi durdu. Biraz araştırdığımda romatizma hastalarında ( ANA değeri pozitifse ) gebelik döneminde doktorlarının prednol (bağışıklık baskılayıcı bir ilaçmış sanırım) verdiğini gördüm. Vücut bebeği tehdit olarak algılıyormuş bu sebeple veriliyormuş. Romatizma hastası olup tekrarlayan kayıp yaşayan var mı kan sulandırıcı iğneye rağmen? Doktoruma romatizmadan bahsetmediğim için çok pişmanım bu sebepten mi bebeğimin kalbi durdu diye düşünmekten kafayı yiyeceğim
nurhuma17 Swan97 hastalığınız in tam ismi nedir bende romatizma hastasıyım Ankilozan spondolit elhamdülillah iyi gidiyor ecopirin kullanıyorum bende ilk gebeligim
bilgegk Swan97 öncelikle geçmiş olsun daha önce duymadım romatizma ile alakalı bir durumun gebeliğe zararı olduğunu fakat benim de kayıplarım oldu 22 haftalık ölü doğum yaptım ardına 8 hafta ikizlerimin kalpleri durdu rahmimde perde varmış ameliyat oldum ve kanımda pıhtılaşmaya yatkınlık çıktı şuan her doktora gittiğimde öykümü sil baştan anlatıyorum ki derdimi bilsin sizde bundan sonraki gebeliklerinizde doktorunuza mutlaka söyleyin kendinizi suçlamayın sağlıklı olan her gebelik tutunuyor
ArzuZ Swan97 benimde fmf rahatsızlığım var kadın doğum doktorum gebelik esnasında bırakırdı romatoloji doktorumun bırakma ısrarına rağmen 15 haftalığım kalça eklem ve bacak ağrısından dolayı dün hastaneye gittim ve hastalığa bağlı romatizmal iltihaplanmanın arttığını öğrendim şimdi ne yapıcam bende bilmiyorum 😞
Swan97 nurhuma17 benim de başta ankilozan spondilit sandılar sonra sedef romatizması teşhisi kondu. Kalça eklemimi ve diz parmak eklemlerimi tutuyor
Swan97 Mummm önce ankilozan spondilit sandılar sonra sedef romatizması teşhisi kondu. Kalça eklemimi en çok tutuyor. Sonra diz parmak dirsek eklemlerimi
nurhuma17 Swan97 peki doktorunuz ne diyor bu durumda normal doğum öneriyor mu? Benimde eklemlerde tutulma yapıyor yapmış yani özellikle kalça eklemlerin boyun vs vs işte.
yilanbasmedusa Swan97 merhaba, belirtiniz neydi, ben de bundan şüpheleniyorum ödem ve bükünce ağrı var bilekte, şişlik ve kızarıklık yok 2 aydır. Dr henüz bilemeyiz dedi.
Swan97 nurhuma17 bebeğimi kaybettim maalesef o sebeple o evreyi bilmiyorum Benim de belim çok ağrıyor sabahları kalkıp doğrulamıyorum. Siz gebeliğinizde prednol kullandınız mı hiç?
Swan97 ArzuZ çok geçmiş olsun zaten zor bi hastalık bi de bu dönemde şiddetlenmesi çok kötü olmuş inşallah tez zamanda şifa bulursunuz 😞 siz de Prednol mu kullandınız
Bernakrc1 Swan97 canım bende sedef hastasıyım romatizmam var mı bilmiyorum ama 4 yaşında bi oğlum var geçen sene bi düşüğüm oldu suan yine gebelik düşünüyorum ama senin yazdığın kafama takıldı bende doktoruma söylesem mi acaba
Swan97 Bernakrc1 bende sedefle beraber eklem tutulumları da oluyor. Bence anlardınız ağrısından dolayı çok ağrıyor kalça eklemi diz eklemi parmaklar şişiyor bazen
Nslhn_dyg Swan97 bana garip bi tedavi uyguladı doktor tatlım. Tüp bebek tedavisi gördüm biri olmadı birisi boş gebelik kürtaj oldum. Sonra transfer yaptıracağım ay kimyasal gebelik geçirdim ondan ortalama 2 ay sonra hamile kaldım test sonucum pozitif ve güzel ilerliyordu 5. Haftada keseyi göreceğim gün kanama oluştu sabah gitti doktora progestron iğne verdi sonra kan pıhtılaşması olabilir diyerek kan sulandırıcı başladı ve sonra bağışıklık baskılayıcı ilaç verdi belki vücudun tehdit olarak görebiliyordur embrioyu dedi 12.haftaya kadar hem progestron ve bağışıklık baskılayıcıyı kullandım ama karaciğer değerlerim yükseldi ama çok şükür 33+5 günlüğüz karaciğer değerim hala yüksek toparlayamadım sağlıkla kucağıma alayım toparlayacağım elbet
Swan97 Nslhn_dyg bağışıklık baskılayıcı prednol mu kullandınız acaba? Bir de ben oksapar 0.4 günde 1 kere vurdum sizin de mi böyleydi dozunuz
Nslhn_dyg Swan97 prograf kullandım tatlım böbrek nakli olanların kullandığı bi ilaç vücut böbreği atmasın diye kullanılıyormuş bebeği de vücut atmasın diye verdi doktorum oksapar kullandım tatlım 0.6 günde 1 kere hala da kullanıyorum
Swan97 K-1997 senelerdir doktor takipliyim romatologa gidiyorum mr tomografi çekilmişti ve kan testleri almışlardı. Eklemlerimde tutulum oluyor
Patito__ Swan97 benimde tekrrlayan dusuklerim vr dusuk olunca bu degerimede bakildi. Ayrica siz rahim filmi cektirin bnce. Bnmkilerde de buyuk ihtimal kan pihtilasmasi sebep oldu birdhaki hamilrlkte hemen igneye baslanilacak insallah Ayrica hamilelikte bu testide isteyecegim hemen tekrr
Swan97 Patito__ kürtajdan sonra ilk reglimin bitiminde doktor çekeceğiz dedi rahim anomalisinden de şüphelendi 😞 sizin ANA pozitif miydi? Benim malesef pozitif
Bernakrc1 Swan97 bende bi vicüt ağrısı var ama böyle bölge değil yani genel bi eklem ağrım var ama aşırı değil eğer o sebeb olsaydı ilk çocuğumda olmazdı değil mi kafam karıştı suanda
Patito__ Swan97 hic hatirlamiorm ama ozmn dr sorun yok demisti hicbirinde. Siz tekrr kaldiginizda direk bu testi isteyin bnde isteyecegim. Ama rahim filmi onemli bnce sizin icin
Patito__ Swan97 bana gecenlerde bakmislar yine negatif yaziyor hamilelikte degisebiliyormu acaba bu durum yoksa yokmudur bilemiorm ama dha oncede bakildigini hatrliormda sonuc neydi hatlamiorm kurtajlrm ustunden cok gecti