ErvaDeniz En merak ettiğim bu aslında. Tamam sancı atıyorum 30saniyede bir gelmesi bile nefes almak dinlenmek için güzel bişey, ancak tam bebek çıkarken böyle dayanılmaz bir ağrı oluyor mu ? Bebeğin kafası neyse de omuz vs cıkarken o an aşağıdaki acı mı fazla yoksa vücuda yayılan sancıdan onu anlamıyor muyuz? Deneyimli anneler bu detayı merak ediyorum lütfen 🫠
Ankara-58 ErvaDeniz sadece kafası çıkarken agri oluyo cnm zaten o anda da kesık atiyo eliyle cekiyo sadece kafası çıkarken agri oluyo vücudu çıkarken hiç birsey hissetmiyorsun ebe zaten kendi cekiyo kafa çıktıktan sonra tüm agri sizin geciyo herseyin
merve_3807 ErvaDeniz sancı kadar değildi gerçekten özellikle bebeğin eşide çıkarken öyle bir rahatlama geliyor ki anlatamam
Seyda08 ErvaDeniz Sancidan dolayi çıkış anini hatirlamiyorm bile ama ama ciktigi an oh be dedigimi hatirliyorm kus gibi hafiflemistm😅 sonra dikis stti domtor falan ama hiiic orali olmadim bebegimi izledim hep😅
132025 ErvaDeniz hayır sancı tüm vücuda yayıldığı için orda bi ağrı hissetmiyorsun ekstra olarak omzu çıktığı an rahatlama geliyo zaten yeniden doğmuş gibi oluyosun
Zynpylmz-25 Valla sancı kadar acılı değil emin ol hatta doğum anı çıkması en kolayı sanci cekmim de 10 kere çocuk çıksın 😄
Zehracnr Zynpylmz-25 kesinlikle nasıl çıktığını anlamıyorsunuz bile o sancı ile sadece o sancı bitsin gitsin diye ıkinmaya çalışıyorsunuz şuan 2. Gebeliğim ve kesinlikle sezaryen düşünüyorum tabi bu benim kararım ilkine ne yaşayacağımı bilmeden girdim şuan biliyorum ve korkuyorum rabbim tüm gebelerimizin yardımcısı olsun inşallah
Yorgunanneee21 Zehracnr Yanlış anlamayın ama sezaryen de kolay değil bebeği çıkardılar tamam oldu bitti gibi bir durum söz konusu değil. Toparlanma süreniz 15 günü buluyo oturup kalkmak eğilmek uzanmak herşey eziyet kolay değil. Ve bir çocuğunuz daha varmış ona bakmak için hemen toparlanmanız lazım yatma gibi bir şansınız yok ama ilk 5 gün yataktan çıkamıyorsunuz. İlk doğumum sezaryen oldu bende 2.ye hamileyim ve normal doğum istiyorum inşallah nasip olur. Eminim ağrısı hiç birşeye benzemiyodur ama sezaryen doğumun da sonrası biraz zor lütfen tekrar tekrar düşünün 🙏🏻
Reina Zehracnr gerçekten hiç gereği yok. Bende sezeryam sonrası normal doğum yaptım iyi ki normal olmuş. Emin ol bu sefer ki doğumun çok daha konforlu olacaktır. Sezeryan olmaktansa epidural normal doğum düşünebilirsin. Durduk yere ameliyat olmaya hiç gerek yok
MorKelebek54 Zehracnr kuzum benegin ciktigi o an cikisi hissedilmiyo mu? Bide yanlis anlama litfen sadece dikrimi soylemek istedim. Seseryan nkrmal doguma gore daha sancili oluyo, normal dogumda dogurana kadar sanci cekiuosun sonrasinda ayaklananiliuosun ama sezedyanda tam tersi dogumdan sonra hareket bile edemiyosun dikislerden dolayi tabiki normal dogumda ne yasadin bilmiuorum ama bence normal dogum daha kolay gini geliyo bana sezeryana gore benim de ilk gebeligim hayirlisiyla insallah nkrmal dogum istiyorum bebeğime sonradan kendim nakmak istiuorum cunku tabi olağan disi bisi olursa beklenmedik o zaman sezeryan olur o ayri tani
Fatma0zcann Normal dogum tabiki genetigimize gore en normal ve saglikli olani ama sanci kismi cok skntili ben sezeryan oldum suan bebisim 47 gunluk hic sanci cekmedim 15 dk da ameliyatim bitti gitti hic bisey hissetmedim belden yapilan igne falan hic hissetmiyorsunuz sadece tek zorlandigim karnina bastirip icindeki pis kani akitiyorlar o acili oluyor onun disinda ilk adim yurusundede cok aci cekmedm bir gun hastanede kaldim ozelde yaptin ama sezeryan dusunenlere tavsiyem hastanede kac gun kalabiloyorsaniz kalin cunki hastanede cok iyi bakiliyorsunuz agrilariniz arttikca serum olarak agri kesici veriyorlar
Zynpylmz-25 Benim de 2. Hamileligim sadece tekrar sancı çekme korkutuyor inşallah bu sefer daha kısa sürer ama doğumdan sonra iyileşme süreci için tekrar normal dogururum herşey yolunda şuan da normal doğum için 38+2 beklemedeyim sancıları 😂
Sulemrullah Zynpylmz-25 dikişiniz olmuş muydu ilkinde ve kaç günde iyileştiniz. Bende 38+2 yim şuan. Hiç adet sancısı da çekmezdim o yüzden cesur adımlarla ilerliyorum normal doğuma. :)
Seymagncc O an bi cıksa diye bekliyorsun canım hiç korkma en güzel kısmı o dogum İçinden cıktıgı an bebek bir rahatlama geliyor o an bütün acın bitiyor oh cekiyorsun 😊 Hiç korkma ben dogurduysam herkes yapar 😀 Şöyle düşün 1 gün acı cekiyorsun ama sonrası müthiş anne oluyorsun acını unutuyorsun ve evladına kavuşuyorsun 🥰
Seyda08 ErvaDeniz 3 dikisim vardi ilk bi iki gun hafif zorladi 1. Haftanin sonunda artik aci falan hissetmiyodm oglumun kimligini bile.gidip ben çıkardım eşim calistigi icin
Reina ErvaDeniz ben kesisiz doğurdum canım. Doğuma iyi hazırlanırsan kesin falan olmaz. Çıkarken de hiçbirşey hissetmiyorsun. Epidural alıp prenses doğum dedikleri doğumu deneyebilirsin. Çok rahat oluyor
merve_3807 ErvaDeniz emin olun değil ben 11 saat sancı çektim son 5 dakikası doğumdu en iyi zamanimdi 😊
Cicekmelisa ErvaDeniz bebeğin çıkışında bariz bir acı yokk sancı butun acıları bastırıyor 😂 ebe karnıma bastırdı iki defa ikinci bastırısında bebek çıktı o bastırışındaki acı cok kötüydü en cok zorlandığım an o andıı ama inanınki her şey cok kısa sürede olup bitiyor şuan hatırlamıyorum bile nasıl ağrılar olduğunu sanki rüyaymış gibi hayal meyal hatırlıyorum yada sanki yıllar once olan bi olaymış gibi hafızamı cok zorlayarak hatırlamaya çalışıyorum halbu ki daha üç ay oldu doğum yapalı Allah gerçekten o acıları unutturuyor 😍
Gunes009 En son çıkmak üzere olduğu zamanki acı fazla oluyor yani son anları, kafasının nasıl çıktığını anlayamıyorsunuz o an, sonra bir kaç saniyede tamamen bitiyor, kafanızda kurmayın akışına bırakın 🌸
cagla24 ErvaDeniz ay biraz pis bi örnek olacak ama şöyle düşün kabız olduktan sonra tuvalete ilk çıkış gibi 😂😂 başta bi acı olur sonra rahatlama gelir ya aynı öyle oluyor baş kısmı çıkarken acı oluyor sonrasını anlamıyorsunuz balık gibi kayıp gidiyor örnek için kusura bakmayın 😅
ErvaDeniz Benim bi akrabam normal doğurdu. Tam doğum anında kalcadan iğne vurmuslar acısı azalmıs. Onu ilk kez duydum agrı kesici mi bilmiyorum