Kızlar rahim ağzı uzunluğunuza vajinal mi baktılar karından mı. Ben 15+2 de lekelenme sonrasında kanamaya dönüşme sebebi ile hastaneye yatırıldım kese etrafında kanama var dedi nöbetçi doktor . Ertesi günkü doktor kanama göremedi miyom gördü eski miyomum 1 cm ken 4 cm olmuş dedi. Ama bu kanamaya sebep olmaz dedi. 2 gun boyunca serumlar, progeston oral yolla ve iğne olarak kullandım. Rengi açığa döndü akıntımın, eve geçtim. Özel bir hastaneye gittim orada da doktor rahim çevremde kanama göremedi ufak tefek siyahlıklar vardı bunları kanama sandılar galiba dedi baya inceledi miyomum 3cm 4 değil dedi senin rahim ağzın kısa ve bu riskli bir durum dedi . 15+4 de karnımdan bakarak 30 mm ölçtü haftaya gel tekrar bakalım dedi . Bana durumu çok net açıklamadı progestana devam et ve ayağa dahi kalkma tuvalet dışında hep yatacaksın dedi . Buradaki yazılar sayesinde aydınlandım serklaj vs öğrendim. Ben Ankarada yaşıyorum evim orda şuan ailemin yanına memlekete gelmiştim başıma bunlar geldi detaylı ultrason için ankaraya dönecektim mart sonunda ama yolculuk yasak dedi . Takibi burada mı yaptırsam Ankaraya mı dönüp orada devam etsem bilmiyorum . Dün kasıklarımda ağrı olunca doktora mesaj attım pazartesi gel nst ile bakalım dedi . Kanamam şuan azaldı hatta yok sayılır sadece akıntım oluyor biraz. progestanı ağızdan değilde fitil olarak almaya başladım bana daha faydalı geliyor. Erken dönemde bunları yaşayanlar oldu mu çok fazla strese girdim eşim yanımda değil mesleği gereği onunda desteğini alamıyorum. ailemin yanına mı taşınsam diye düşünüyorum burada devam etsem tedavime küçük şehir acaba yetersiz olur mu imkanlar çok kararsızım. Burada alternatif bir doktora gidemiyorum devlet hastanesi dışında ordakilerde kanama var rahim çevresinde demişlerdi, özeldekide yok rahmin kısa dedi kafam çok karıştı. Eşimin ailesi Ankarada ama onlarla bu süreci rahat geçiremem annemi yanımda götürsem burada babam babannem yeğenlerim annemin eline bakıyor çok karmakarışık bir durumun içersinde hissediyorum kendimi. Çok korkuyorum bebeğe bir şey olacak diye sanki kasıklarıma iniyormuş gibi hissediyorum ve kaybetmekten korkuyorum:( ilk hamileliğim serklaj yapılır mı başka bir yöntem mi deneyecek düşünüp buradaki yazıları okuyorum sürekli :(