Kızlar bir ay olcak doğum yapalı o yüzden kendime gelmemi bekledim . 40. Haftamda doğum yaptım. Hamileliğin en başından beri çok hareketliydim tabi son iki üç hafta kala daha çok harekete başladım. Çoğu günler günde 10 bine yakın adım attım. Son haftalarda ananas yedim 5 adet ananası üç haftada yemişimdir . Yaş ve kuru hurma tükettim sıcak suya oturdum . Doğumdan önceki günde türbe türbe gezdim artık doğsun hemde kolay olsun çok sancıSız olsun diye🤣39. Haftamda 3 cm açıklığım vardı ama doktorum sancım yok diye suni sancı vermeyelim kendisi gelsin bekleyelim dedi . Tabi 3 cm açıklıkla fıldır fıldır gezen ben . En son 40. Haftama tam girdiğim gün gece hafiften sancım geldi ama tabi doğum sancısı mı yalancı mı kararsız kaldım . Neyse gidelim hastaneye dedik. İlk önce çam sakura şehir hastanesine gittik ordaki stajer doktordu sanırım hiç bi açıklığın yok sancında yok bekle azcık yada evine git yalancıysa geçer zaten dedi. Bende nasıl açıklığım yok geçen haftadan beri 3 cm açıklıkla geziyorum ben dedim tekrar muayene etti kararsız kaldı 3 cm değilde bir parmak filan ondanda bişe olmaz bu doğum demek değildir dedi e sancım var dedim nst de de 60 ta filan çıkmıştı sancım . Oda çok sancı değil dedi . Tabi sancım hastaneye gidince dahada artmıştı ama tabi duramayacak seviyede değildi. Birazda suyum gelmişti evde ama şakır şakır akmamıştı . Az bi yarım bardak kadardı . Doktora söyledim yok suyun duruyor dedi e bizde kararsız kaldık. Hemde özelden muayeneliydim hangisi son anda aklıma yatarsa orda doğururum kısmet nerdeyse demiştik. Allahtan kendimi garantilemişim. Tam özel hastane yolunu tuttuk ki gerçek doğum sancım başladı . Dakika da bir filan girdi . Eşim o ara yolu kaybeder gibi oldu 15 dk da zor bulduk hastaneyi arası yakındı. Hastaneye bi vardım açılmam 8 cm di . Direk doğumhaneyi hazırladılar. Yani sancım yarım saat en fazla yolda çektim. Birde doğumhanede çocuğu ıkınırken yarım saat çektim toplam doğumum bir saat sürdü . Doktorumunda evi yakınmış hemen oda geldi ben ıkınırken 10 cm ken doktor girdi . Ebelere yalvardım siz doğurtun doktoru beklemeyin ben ıkınıyorum diye ebeler gülüştü doktorun arabasını parkediyor bak aşağıda hemen gelir diye valla ıkınıyorum sizi dinleyemicem dedim tam ıkındım doktor geldi . Tabi kasılmam galiba yetersiz olduğu için zor çıkarttım . Bir sürü dikişim oldu. Hastaneye vardığımda suyum filan da patlamişti. Bildiğinz çam sakuradaki doktora uysam yolda yada evde doğurcakmişim allahtan özele gittik . O yüzden her zaman iki alternatifiniz olsun kızlar kendinizi garantileyin. Ben çok masraf olmasın devlette doğurayım dedim ama çocuğum lüksü seçti 🤣