Gulcehir Kızlar 34.haftamda yarın ilk kez nts ye gireceğim sancı çıkarsa açıklık kontrolünden bahsedenleri duydum rahim ağzı açıklığı ölçümü ve çatı muayenesi aynı şey mi?
Tatar59 Gulcehir aynı şey değil ama ikisine birden bakar muhtemelen ilk muayenede. İki parmak ile bakiyorlar
Ayseclik Rahim ağzı uzunluğu ultrasonla ölçülüyor açıklık muayeneside iki parmak ile yapılıyor 5-6 saniye falan sürüyor sadece
Tatar59 Merve_3351 kız nasıl bakcak başka 😅 kötü falan değil öyle düşünme. İlişkiye girmekten bin kat basit bı işlem. Kuru kuru yapmıyor sıvı sürüp kayganlastiriyor. Acı veren bişey değil yani. İlişkiye giren insanların korkması gereksiz bence.
Merve_3351 Tatar59 tabi doğumda hemen ardindan olucak değilmi oek sorun olmaz ama böyle kontorlw frlan gidilginde yapsa baya gerilir utanirdim
Tatar59 Merve_3351 doğumdan önce bakıyor çünkü normal olup olamayacağına çatı muayenesi sonucunda karar veriyor. Eğer normale uygun değilsen sezaryene yönlendiriyor. Uyanacak hicbisey yok. O doktor olmazsa çocuğunu kucağına alamazsın. Rahat ol senin her halini görecek çok normal bişey
Tatar59 Merve_3351 ben de erkek doktora gidiyorum ilk dogumumu da kendisi yapmıştı çok memnun kalmıştım.
Merve_3351 Tatar59 erkek doktorlar kadinlardan daha iyi bence ama ben doğumda rahat edemem muhtemelen onun için degistiricem