Yesimmmm Bilenler belki bilir kabızlıkla ilgili post açmıştım benim gibi kabızlık çekenlerin postlarına da dahil oldum. Hanımlar ne yaptıysam kabızlığıma çare yok kayısı, yeşillik, meyveli yoğurt, incir, zeytin yağı, duphalac şurup, magnesie calcine toz , ıspanak vb. Neler neler denedim ama lavmansız çıkamıyorum 😞 sağlık ocağındaki aile hekimi probiyotik takviyesi alırsan iyi olur eczanelerde toz olarak mevcut dedi. Siz probiyotik kullanımının kabızlığa iyi geldiğini biliyormusunuz ? Kendi doktoruma sordum ev yoğurdu yesen daha çok probiyotik alırsın dedi ama hep ev yogurdu olmuyo ki annem yaptı oda pek fayda etmedi😞
Cansn Yesimmmm vinelac kullanıyorum bir aydır çok rahatım. Probiyotik ve multvitamin vinelac çok memnunum doktorunuz ile görüşüp başlayın isterseniz. Öncesinde çok zorlanmıştım dediklerinizin hepsini yapmama rağmen yapamadığım zaman oluyordu
Aybuke35 Yesimmmm bende probiyotik kullandım duobalance ismi doktorum akıntı icin vermişti aynı zamanda kabizim ama hiç düzelmedi kabızlığım hep sıvı şeyler yiyorum ama hamilelikten sanırım kabızlık düzelmiyor
Cileklipasta Doktorum bana activia yoğurt kefir falan dene olmazsa probiyotik yazarım demişti. Tekrar konuşun isterseniz doktorunuzla belki yazar. Kabızlık zor bende de hiçbir şey işe yaramıyor doğal yiyeceklerden :/
Yesimmmm Cileklipasta activa kayısılı yogurt yiyorum ama pek işe yaramadı 10 ozalta kontrolum var söylicem doktora probiyotik kullanayım bidenonu deniyeyim. Doğuma az kaldı ama ben bittim artık. 😞
Mela Duphalac bende ise yarıyor bende kabizim birde kivi yiyip soda içiyorum. Ama doktorun dediği ev yoğurdu çok mantıklı çünkü bende pazardan manda yoğurdu aldiyorum ve birkeresinde aç karnına yiyip r kasee üstüne su ictim bilincsizce ve o gün ishal oldum belki de doğal yoğurt olduğu için tabi birazda yağlı bir yogurt. ..
Yesimmmm Mela neler neler denedim ama olmuyo. Manda yogurtu denemedim gerçi aklımda bulunsun onuda deneyeyim işe yarar belki
Derinnge34 Yesimmmm bende aynı şikayetten muzdaribim kabızlıkk😔 probiyotiğe başladım düzenli kullanımda işe yarıyormuş bağırsakları düzenliyomuş 15 gün oldu bakalım 😕
Yesimmmm Cansn yaa söyleyeyim doktoruma alayım kullanayım ya inan ağlıyorum ağrıdan artık zamanda azaldı bebekte baskı yapıyo hangi ağrıya dayanayım bilemiyorum 😞
Yesimmmm Derinnge34 ya banada sağlık ocağındaki doktor söylemişti kendi doktorum yazmadı ama artık dayanamıyorum. Söylicem kullanıcam bende belki işe yarar bir umut 😞
Derinnge34 Yesimmmm canım bi kutuda işe yaramayabilir en az 2 kutu bitir düzenli bi şekilde inşallah faydasını görürüz. Toz olanlar daha iyi yoğurtla beraber tüketiyorum. Allah şifa versin hepimize
Cansn Yesimmmm iyi dayanmışsın gene ben yaşadığım ilk ayda koşa koşa doktora gittim. Faydasını gördüm umarım sende görürsün çok beslenme ile alakalı değil gebelikte. Gebelik öncesi hiç böyle bir sorunum yoktu. Günde 3 defa yaparken bir anda yapamamak psikolojimi bozdu hak veriyorum sana.
Yesimmmm Nida13 çok zor bi durum yansanada çok geçmiş olsun canım. İnan artık dayanilmicak hale geldi. 😞
Yesimmmm Aybuke35 bağırsakların yeri sıkıştıkça kabızlıkta artıyo ama 2 günde bir yada 3 günde bir çıkayım onada razıyım sürekli lavmanla çıkmak çok kötü 😞
Nursen21 Yesimmmm Rabbim yardımcın olsun inşallah eğer öyledyorsa dr’nu dinle Ben her sabah bir kase yoğurt yiyorum normaldede seviyorum ama hamilelikten dolayı aksatmadan tüketiyorum Kendim mayalıyorum evde
Yesimmmm Nursen21 pek işe yaramadı yogurt ama uzun süre düzenli olarak yemedim. O yüzden de faydasını görmemiş olabilirim.
Nursen21 Yesimmmm Canım ne yaparsan yap düzenli bir şekilde yapman gerek Ben bazen birgün düzensizlik yaptığımda onun sıkıntısını bir hafta çekiyorum
Aybuke35 Yesimmmm Evet iç karnı geniş olanların bebek organları çok sıkıstırırms dün ebeayseden dinledim. Senin de öyle olabilr. Ben az birşey türk kahvesi içtiğimde yapabiliyorum bir de onu mu denesen acaba