tubik_ BADE38 ben ilk kızımda da yaptırmadım, bu hamileliğimde de yaptırmadım. Erken haftalarda yapılan testler kesin sonuç vermemesine rağmen insanı kuşkuya düşürüyorlar bu da tüm bir hamileliği etkiliyor. Detaylı ultrason dışında başla test yaptırmıyorum
Koncuy69 BADE38 genetik hastalık açısından iyi ama doktorlar da yanılma payının çok yüksek olduğunu biliyor. Hamile kadın perişan olduğu ile kalıyor. Su an bende hamileyim yaptırmamayi düşünüyorum. 2. Gebeliğim ilki çok şükür bir sorun yoktu. Önemli olan detaylı.
momofmychildren BADE38 ben yaptırmayı tercih ettim ihtimal de olsa bı rahatsızlığı olursa kendimi ona göre hazırlarım tedavi süreci vs olursa ona göre maddi manevi olarak kendimizi hazırlarız diye düşündük evet ihtimal bu testler kesin değil ama diyelim ki bebeğim dön sendromlu olacak ona göre bebek eğitimi uygularım diye düşündüm yani bu benim fikrim
efef Biz esimle konuşup yaptırmamayı tercih ettik .Sonuç sizin için önemli değilse zaten doktorunuz sadece ultrason ile burun ve ense kalınlığına bakıyor biz o şekilde yaptık 🌸
BADE38 efef Eşim de istemiyor çünkü sonuç hicbisey degistirmeyecek bizim içinde o yüzden bence de gerek yok
BADE38 tubik_ Bende şuan aynı fikirdeyim ilk gebeliğim çoğu arkadaşım da karşı yaptirma diyor çünkü hepsine yanlış bilgi verip yipratmiştilar hamileliklerinde
BADE38 Koncuy69 Detaylı ultrason tabiki çok önemli birşey onu bende yaptıracağım ama ikili test mevzusunda çok fazla yanılma payı olduğu için düşünemiyorum sizin gibi
BADE38 momofmychildren Yüzdelik payını alınca fazlalkk oranın da hep yanılma payı var çevremde tam üç arkadaşıma down sendromu olduğu söylendi ve çok yıpranmıştilar halbu ki degilmişler Ama bakış açınız da mantıklı eğer doğru sonuç çıkarsa ebeveyn olarak kişilerin kendisini hazırlaması lazım tabiki de
momofmychildren BADE38 hata payı oluyor elbette ama her ihtimali görmek adına bence ikili olmasa bile detaylı ultrasona mutlaka girilmesi gerekiyor