Anneadayiii__ ilk hamileliğimde ben de doğumdan çok korkuyodum hatta ilk test yapıp hamile olduğumu öğrendiğimde eşime demiştim ki bu çocuk burdan nasıl çıkacak 😬 sonra Meryem ana otuna rastladım bi yerde, kullanıp hızlıca açıldım diyen çok kişi gördüm, araştırdım ve dedim ki tamam ben bu otu alıp çok kolay doğurucam 😃 buna baya baya inandırdım kendimi psikolojik olarak çok rahatladım. Gerçekten de inandığım gibi az sancı çekerek hızlıca açıldığım bir doğumum oldu çok şükür. Şimdi ikinci doğum için de hastane çantama koydum otu, gerçekten keramet otta mıdır bilmiyorum ama kafamı rahatlatması bile yetiyor bana çünkü psikolojinin bu konuda çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ot da küçük çalı gibi bi şey, suya konunca açılıyor ve o açıldıkça kim için suya konduysa o kişinin rahim ağzının da açıldığına inanılıyor. Çeşitli sureler okuyanlar, suyundan içenler falan da var ama ben o kadar yapmadım. Annemleri tembihlemiştim hastaneye yatışım yapılınca suya koyun, doğum olunca hemen çıkarın diye. Öyle yaptılar onlar da