MerveZafer Merhaba anneler , benim bugün kontrolüm vardı bebeğimizin ilk kalp atışını duymaya gittik çok şükür duyduk bir problem yok dedi doktorumuz. Fakat benim kafamı karıştırdı çünkü benim en son adet olduğum ilk günüm 4 Kasım tarihi , buna göre hesap yapıp takip ediyordum fakat doktorum bugün bebeğin 7+5 dedi , doktorun söylediği gibi olursa benim adet tarihimde mi hamile kalmışım? Acaba bebeğimin gelişimi mi hızlı yoksa doktor mu karıştırdı ? Bebeğimin boyuna normalden bi fazla dedi. Kafam hepten karıştı ve tedirgin oldum önerileriniz nedir ne yapmalıyım doktor mu değiştirsem acaba ?
Mmerwe MerveZafer merhaba telaş edilecek birşey olduğunu zannetmiyorum cünkü benimde oyle son adet tarihime göre suan uygulamada bile 14+2yim ama ultrason a göre bebegim önde doktor boyu kilosu iri bir bebek dedi sorun olmadığını söyledi.
Deletedmom667 MerveZafer canım bende 4 kasımım normalde bugun 7+3 ama doktorum 7+2 dedi.. 1 2 gun oynayabılırmış
SeherNilgnBakrc Canım sisteme adet tarihine göre giriş yapıyorlar ama bebeğin gelişimine göre daha önde ya da geride haftanı söyler mesela 34.hafta kontrolümde 34+4gösterebilir ama esas aldığı hafta adet tarihidir
bktyldz Merhaba, hafta takibinde her zaman son adet tarihinin ilk günü dikkate alınır. Doktor değiştirmenize gerek yok bu sebepten, her doktor bu şekilde hesaplıyor.
MerveZafer bktyldz son adet tarihimin ilk gününe göre hesap edersek evet normal sayılır , iki gün fazla çıkıyor ama demek ki bebeğim hızlı büyüyor 🤗
Ssraa Bizimde ultrason ve sat’a göre arada 3 gün oynuyor. Ama en son geriden gidiyorduk bizde ileriden değil öyle olabiliyormuş normalmiş☺️