birmeleginannesi_ Kızlar merhaba bişey sormak istiyorum biz dün arkadaşımıza oturmaya gitmiştik ikramda bu marketlerde satılan dondurulmuş börekler oluyor ya ıspanaklı peynirlik tepsi böreği şeklinde ondan vardı bende canım çok istedi yedim hatta acikip gittiğim için çarşıdan direk o kadar dalgın yemişim ki kendi yaptı sandım sonrasında masaya ek getirdiğinde fark ettim market ürünü olduğunu.. ama dedim ki ne zararı olabilir küçük üç dilimin bebeğe yada bana ama tabi yine dünden beri illaki aklımda soru takıldı size sormak istedim .. siz bu şekilde dondurulmuş gıda yiyiyor musunuz bu tarz boreklerden falan alıp 🤷🙉
Aslitk34 birmeleginannesi_ Dondurulmuş gıdadan ne olacak ki? Buzluktan kendiniz bir şey koyup yemiyormusunuz tavuk kıyma vs? Mesela konserve yenmemeli içinde koruyucu vs olduğu için. Ben öyle biliyorum yani. Börek olduğu için tereddüt ettiyseniz bilmiyorum kalori açısından falan ama zaten az yemişsiniz. İlk zamanlar böyle şeylere cok takılıyo insan ama geçiyo merak etme :)
asell13 birmeleginannesi_ sürekli yemiyosun sonuçta bi kere yemişsin bi zararı olmaz canım neler neler yiyoruz zararlıda işte bakma 🥰
Mutlumomm birmeleginannesi_ bişey olacağını sanmıyorum canım çünkü insanlar dondurulmuş gıdadan daha zararlı şeyler yiyip içtiği için bir defadan bir şey olmaz yani bende yedim bir kere 😊
birmeleginannesi_ Mutlumomm bende hiç yememistim dün yedim o da zaten bilirsiniz tepsi böreğini keserken küçükten büyüğe doğru oluyo o şekilde 3 parça yedim aşırı değildi ama tedirgin oldum sabahta sabah uyuyamadim yine meraktan burays yazmak istedim 🥰 bende az biseyden bebeğe bişey olmaz diyorum bende zaten bebeklerin plesantasi koruma kalkanı denir yani zararlı maddeleri ayırt edebiliyor diye okumuştum
Lutulut Market, dışarıdan alınmış vs olması sadece normalde de uzun vadede zararlı olduğu için önerilmiyor, hamilelikle ilgisi yok. Aklınıza gelebilecek her şeyi yiyorum abartmadan. Zindan etmeyin hamileliği kendinize 😕
birmeleginannesi_ Lutulut ben ilkte her yediğimi kendime zindsn ederdim canım her akşam yedikten sonra oturup düşünce kaplardi beni acaba bu yedigimden bişey olur mu falan diye kendime kurardım gerçekten zor bir süreç insan normalde olsa tarihi geçmiş biseyi bile yiyince tedirgjn olmuyo ama gebelikte ay çok sıkıntı 🙉
Lutulut birmeleginannesi_ Çürük,bozuk yemediğiniz sürece o böreğin tamamını da yeseniz böreğe bağlı olumsuz bir durum yaşamazsınız strese girmeyin ☺️
Mutlumomm Hamilelikte o kadar alkol kullanan sigara kullanan hamile var ki bunlar yanında basit kalıyor canım korkma yani hamilelik hastalık değildir şunu yemeyim bunu yemeyim demeyin canınız ne istediyse az da olsa tadın zararlı yiyecekler belli zaten
birmeleginannesi_ Mutlumomm aynen aşırıya kacmadigim için bende çok korkmadım ama yinede sizlere sormak istedim canım çok sağolun ya valla sabah sabah rahatladım bari 🥰
birmeleginannesi_ Mutlumomm bebeğim krndini korusun bize sağ salim gelsin inşallah insan o kadar stresli evreler yaşıyor ki şu gebeliktd normalde ne yesek dusunmeyiz gebeliktr en ince ayrintiyi düşünüyoruz ben daha geçen haftaya kadar yedigim her akşam yemeginde kendimd bı pay çıkartıp acaba bu zarar vermiş mıdır bebeğime diye düşünüyodum 🙉
Mutlumomm birmeleginannesi_ Valla canım ben hiç düşünmeden herşey yedim canım ne istediyse yedim yani aman şu da zarar verecek mi diye düşünmedim 2. Gebeliğim yani ilk hamileliğimde çok sağlıklı tombiş mi tombiş bir oğlum oldu herşeyi yedim kilo almaz yeme dediler alakası yok yani 🤣
birmeleginannesi_ Aslitk34 yok internette bakınca onlara da kesinlikle tuketilmemeli yazılmış o yüzden bende korktum dediğin gibi bişey olmaz dedim kendi kendime ama sonradan yine dediğin gibi takıntıdan merak edip sordum 🥰
birmeleginannesi_ Mutlumomm bende o gün öğünde ne varsa yiyiyorum özel şeyler yapmıyorum hiç zaten haftada bir balık tavuk yiyiyorum geri kalanda da normal şeyler yiyelim yani 🙉
maviipapatya Mutlumomm ya ben de her gün evde yemek yapmıyorum, dışarıdan yemek söylüyorum, tatlı çikolata çok canım çekiyor yiyorum ama kendimi kötü hissede hissede. Arada frenlemeye çalışsam da yiyorum yani. Plasenta seçici davranıyor mudur gerçekten 😞 içim rahat değil
birmeleginannesi_ asell13 aynen öyle baktık mi aslında hormonda çok tehlikeli derler ama bu devirde yediğimiz herşey hormonlu sonuçta 🙉
Mutlumomm birmeleginannesi_ Aynı bende öyle yapıyorum et tavuk balık yiyorum yani ama ilk hamileliğimde tiksinmiştim bunlardan hiç yiyemedim hep gereksiz şeylerle beslendim ama yine de sağlıklı bir çocuğum oldu beslenmeyle alakalı olduğunu düşünmüyorum bu yüzden 😆😊
asell13 birmeleginannesi_ ben çilek çok seviyorum çokda yiyorum bu kış günü çilek ne gezer mesela 😂😂 belli sera ürünü ama yapacak bişe yok cipsde yiyorum kolada içiyorum fast food da yiyorum canım isterse yiyorum napim amaaan ayda bi yemekten bişe çıkmaz 😂😂
birmeleginannesi_ Mutlumomm bende kendimi çok kasıyorum rahat rahat bişey yiyemiyorum çocuğa zarar vericek diye 🤦🥹
birmeleginannesi_ MadameNoire inşallah benimde olmaz insan tedirgin oluyo ya bide ilk bebeğimi kaybettim ben kalbi durdu bunda da en ufak şeylerde kalbinin durmasından falan korkuyorum ondan tedirgin bir anneyim🥹🙉