İlk doğumum zorunlu sezeryan oldu bu da öyle olacak ilkinde bebek makat gelişti bu da öyle yırtındım normal olacak diye çektiğim sancı alttan muayene acısı sonu yine ameliyat oldu , şimdi de kesin normal gelir diyordum bu da aynı makat geliş karnım asla aşağı inmiyor 37 hafta bitecek. Ssvd diye ama asla zorlamam zaten üstü kesik altı da bozmaya gerek yok bence 😂 bir de alttan muayene işi bana göre çok kötü bi deneyimdi açılmış mı aşağı inmiş mi diye habire ellerini sokup duruyorlar haliyle normal olarak ama kişiye göre değişir tabi bu düşünceler . Benim hikayem böyle ama tam tersine olabilirdi sezeryan isteyip normal doğurdum diye çok şükür diyebilirdim. Şimdi iyiki sezeryan diyorum benim için bebeğim için iyisi buymuş. Her annenin doğum serüveni süreci etkenleri farklı. Her normal doğum sorunlu ya da sorunsuz değil hepsi farklı. Ve en önemlisi bebek nasıl gelmek istiyor ? Makat geliş bebeği normal doğuma zorlamak ya da açılma olmuş bebek geliyorken sezeryan demek kadar mantıksız !
Son olarak da form da her doğum hikayesine pozitif yazmak nedir yahu girip bakıyorum başına gelmeyen kalmamış ama pozitif normal doğum , yok pozitif spinal bilmem ne ?? Bu da algıyı bozan bir süreç. Bebeğin sağlıkla doğdu mu sağ mı iyi mi o hikaye pozitiftir. Doğum şekli süreç vs detaylar bebek iyiyse doğum şeklinin önemi yok. Hangi doğumu istiyorsanız isteyin bebeğin dediği olacak o yüzden strese girip de kendinizi kasmayın , sizin için en hayırlısı neyse Rabbim onu verir zaten