Merhabalar ,
05.02.2024 tarihinde bebeğim sağ tarafta olduğu ve kanala giremediği için 40 haftalıkken sezaryan doğum yaptım. Detaylara geçecek olursak , sabah 07.30 da hastaneye çağırıldım. Önce ultrasonla muayene ettiler , açılma var mı diye kontrol ettiler. Sonra yatış için ameliyathanenin olduğu yere ayakta gittim😀 heyecanımı anlatamam, korku , endişe ne ararsanız vardı. Ameliyathaneye alınmadan önce , doğuma girecek doktor tekrar ultrasonla baktı bebeğin nerede olduğuna. Sonra üstümü tamamen çıkardılar önlük giydirdiler , kan ve idrar aldılar. O sırada eşim ve annem yanımdaydı. Nst ye bağladılar , sancım yoktu , akslik de yoktu. 10. 30 da bebeğin eşyalarını isteyerek ameliyathaneye götürdüler. Çok soğuktu , küçük gömme bi tvde youtube açık ve hareketli türkçe pop çalıyodu. Biraz gerginliğimi heyecanımı almıştı. Ama neyle karşılaşacağımı bilmediğimden hala korku vardı. Belden iğne yaptlar etimi sıkmışlar😀 uyuşukluğı kontrol etmek için, farketmedim😀 sonra hem sağ hem sol işaret parmaklarıma sanırım tansiyon ve kalp atoşlarını ölçen bişeyler taktıkar , uyuştuktan sonra sonda taktılar ve yatırdılar 🥹hiç acı hissrtmeksizin çekiştirmeleri hissettim hep. Anestezi doktoru da başımda şu an şu yapılıyo şu an bu yapılıyo diyip telkin etti hep sağolsun. En son bebeği çıkarıyolar dedi sonra bi ağlama sesi duydum. Duyduğum en güzel ses , hissettiğim en güzel histi🥹 getirip cinsiyetini gösterdiler. Çok şükür sağlıkla kucağımıza almıştık artık. Sonrasında gözlemlemek için bi yere aldılar. Ebe de geldi. İlk yarım saat içinde bebeğin emmesini sağladı. 1 saat geçtikten sonra herşeyim normal olduğu için odama aldılar. Ameliyathane çok soğuk olduğu için , çok üşüyosunuz. Ben uzun bi süre ısınamadım. Odaya geçtikten sonra 3 kg lık kum torbası koyuyolar karnınıza. Antibiyotik ve ağrı kesici yapıyolar bacaktan. Bu süreçte gaz çıkarmanız gerekiyo. Sonra kan alıyolar tekrar. İyiyseniz 6 saat sonunda ayağa kaldırıyolar. Bu süreçte bebeğiniz hep yanınızda ve iki saatte bir emziriyosunuz. 😍 dünyanın en güzel hissini ben yaşadım. Umarım herkes benim gibi rahat bi şekilde yaşar. Detaylı anlatmaya çalıştım. Umarım okurken sıkılmazsınız.