Herkese merhaba güzel anneler 🌸
Benim yaklaşık 2 haftadır çok fazla kasık ağrım mide bulantım ve sarı yeşil akıntım vardı. Kontrollerime gidiyordum herşey normaldi enfeksiyon dışında. Enfeksiyonum da hamilelikte normal dendi hep o yüzden çok fazla kafama takmadım fitil kullandım sürekli ama asla azalmıyordu. 39+3 te evi temizlerken birden bardaktan boşalır gibi su geldi eşofmanıma baktım renksiz kokusuz normal sıcak su vardı. Burda post açtım herkes hastaneye git diye zorladı ama ben gitmeme taraftarıydım sancı ve sıklaşma bekliyordum, iyiki de yorum yapanları dinleyip gitmişim.. Pazar gününden beri 2 cm açıklığım vardı kalktım gittim hemen alttan muayene ve gelen sıvının su olup olmadığına baktılar. Açılmam aynıydı ama su bebeğin suyuymuş. Acilen doğumu başlatmaları gerektiklerini aksi taktirde bebeğimi enfeksiyon riskinden kaybedeceğimi söylediler. Kanlar alındı yatış yapıldı suni için damar yolu açıldı ve beni doğumhaneye aldılar. Tam 10-12 saat tek başıma bi odaya attılar sanki ben bir eşyaymışım gibi davrandılar sürekli gelip dalga geçerek beceriksiz felan dediler (ebeler, hemşireler). Odaya bi kez annemi bi kez de ablamı aldılar aç susuzdum bi damla su içmeme izin vermediler. Suniyi 50 den başlattılar odaya girdikten 5 saat sonra açılman 3 cm oldu dediler sonra 4-5 sonra 7 sonra suniyi 120-150 arası yaptılar sancılarım 5 dakikada birken 1 dakika da bire düştü. Sancılar geldikçe nefes alıp vererek karşıladım, sancılar zordu ama beni zorlayan bende travma yaratan şey ebeler ve gördüğüm muameleydi, insanlık dışıydı inanın. En son ebe geldi 9 cm oldun doğumu başlatıcaz 15 dakikaya dedi. 2 ebe odaya girdi bi tane de hemşire sonra sancı geldikçe ıkın dediler bebeğin saçı görünüyormuş. Sancı gelince bacaklarımı tutarak ıkındım, sancı gidince nefes alıp verdim. Bebeğim gelmiyordu uyuşturup kesi attılar kesiyi hissettim ama acı hissetmiyordum zaten o an sancılardan umrumda da değildi. Kesi atıldı tekrar ıkımdım bebeğim doğdu, o an tarifsiz… Bağıra çağıra çektiğim sancılı 11 saatin sonunda “Ohhhhhh” dedim… Şükürler olsun dedim, Rabbim sen isteyen herkese nasip et diye bağırdım. Şuan bebeğim iyi, yanımda uyuyor çok şükür. Ben iyi değilim size yalanlar anlatmak istemiyorum benim için travmaydı hepsi ebeler yüzünden hakkımı asla helal etmiyorum. Ben hata yapıp devlete gittim siz gitmeyin çünkü hayati tehlikeniz varken bile sizi normal doğuma gönderiyorlar. Keşke özele geçip sezeryan olsaydım, çok fazla dikişim var mesane rahim makatım yukarı kadar yırtık ve top gibi şiş ödem toplamış oturamıyorum yürüyemiyorum bebeğime süt veremiyorum çünkü psikolojim ve sayısız dikişlerim engel oluyor. Enfeksiyon konusuna gelince ben üzerinde durmamışım siz benim gibi yapmayın, bütün dokularım şuan yırtık ve buna enfeksiyonun sebep olduğunu söylüyorlar. Biz eve geldik bugün beneğim yanımda uyuyor, annem eşim ve ablam bize bakıyorlar. Sancı anında burdaki herkese dua ettim, hamile olan çocuk isteyen herkese dualar ettim Rabbim kabul etsin.. Size tek önerim eğer normal doğum için kendinize güvenmiyorsanız hiç yapmayın ben keşke sezeryan olsaydım ama söylediğimde “beceriksiz senin keyfine göre sezeryan yapmıyoruz” dediler. Eşim ve ailem ilk 5 saatte söylemişler hastaneden çıkış istiyoruz demişler ama nstleri iyi bebek ve anne iyi deyip sürekli oyalamışlar. Hakkımı helal etmiyorum orda çalışan hiç kimseye..