Sinem53- Merhaba arkadaşlar 10 haftalık gebeyim. İlerleyen haftalarda ikili ve üçlü tarama testleri var. Anne psikolojisi için çok da iyi olduğunu düşünmüyorum ve yaptırıp yaptırmama konusunda kararsızım. Büyük ihtimalle bebek engelli vs dedikleri ancak sapasağlam doğmuş çok bebek duydum. Siz yaptırdınız mı tavsiyeniz ne olur?
tugcesakzci Sinem53- fetal dna yaptırın. Net olarak bebekte genetik bir rahatsızlık var mı yok mu kesin sonuç veriyor.
Nihallll123 Sinem53- canım bende yaptırmayı düşünmüyorum ama kararsızım da açıkçası sonuçta anne karnında bır tedavısı olmadığı sürece sadece hamılelık surecımızı etkılıycek stres sıkıntı olucagız yani
Tuba162134 Sinem53- doktorum eğer aldırma gibi bir düşünceniz yoksa yaptırmayın dedi ama bende bilmiyorum
Civciv53 Sinem53- bence yaptırın ilk gebeliğimde bende yaptırmamıştım fakat bebeğimi rahim ağzı yetmezliğinden kaybettim. Belki yaptırsaydım o zamandan anlaşılacaktı. Sadece down sendromlu olup olmamasına bakmıyorlar ki bebeğinizi de inceliyorlar rahim ağzı uzunluğunuzu da ölçüyorlar sonuçta ayrıntılı bakıyorlar ve kan alıyorlar zaten %100 net sonuç değil hiç biri bir tahmin gibi düşünebilirsiniz ben hem ikili test hem nipt testi yaptırdım sonucumu bekliyorum.
Yeni1gebelikkk Ben de haftaya ikili tarama için gideceğim, yaptırmak istiyorum bişey varsa da bileyim diye ,aldırmak gibi bir düşüncem yok ama yaptırıp yaptırmamak arasında kaldım bilmiyorum bende