nergishanim fetal dna ve amniyosentez seçeneğim vardı fetal için paramız da vardı ama ben doktoruma güvendim bişey olmayacağını biliyordum yaptırdım çok şükür bebeğime bişey olmadı zaten amniyosentez daha kesin sonuç veriyormuş fetal de karışma yanlış yazılma gibi bazı şeyler olabilirmiş bunları da göz önünde bulundurarak amniyosentez tercih ettim .fetal tamam daha güvenli kanla bakıyolar ama amniyosentez de de bebeğin olduğu keseden sıvıdan bi iğne kadar alıyolar yine bebeğe dokunmuyolar birde benim doktorum açık konuştu ben çok yaptım yani belki sayı vermemi istersen şöyle diyim 150-200 tane yaptıysam 2 düşük gördüm onda da birinde bebeğin anamolisi vardı zaten her halükarda bebeği kaybedecektik diğer de 45 yaşında bir hanım efendinin bebeğiydi o da aynı şekilde bu hem yaşla alakalı hemde gebelik haftası küçükse düşük riski daha yüksek zaten senin gebelik haftanda oldukça gelişmiş dedi birde benim bebeğim 18. Haftadan beri hareketlerini hissediyordum 21. Haftada amniyosentez yapıldığı saniyeden itibarende devamlı hareket etmeye başladı ve bi kaç gün sürekli hareket halindeydi asla bebek hareketlerini takip için zorlanmadım hep ben burdayım dedi resmen çok şükür ☺️🙏🏻hamilelik boyunca parlaklıklar geçmedi evet hatta kardiyoloji de bakarken yine gördük ama sorun olmadığını söylediler bağırsağı bilmiyorum zaten çok küçük demişti belki kaybolmuştur he birde ben senin bebeğinde de bişey yoktur boşver yaptırma diyemem, inşallah bişeyi yoktur ama sen ne istiyorsan onu yaptır ister fetal ister amniyosentez inşallah güzel sonuçlar alırsın ben amniyosentez güzellemesi de yapmak istemedim bu arada sen yine neyi istersen onu yaptır bebeğin ve kendin için en iyisini sen biliyorsun 😘