Aynur_41 Arkadaslar ilk normal zor doğumdan sonra afedersiniz hapşırınca oksurunce koşunca zıplayınca idrar kaçırıyorum ve suan ıkıncıye gebeyim doktoruma sordum ılkınde bunu yaşıyorsan ıkıncı de tutamazsın sezeryan onerırım dedi ki kendısı normal doğumcu destekci sorumsa ben gibi ilk gebelikte bunu yaşayıp ıkıncı dogumunda daha da kacırmaları artan var mı?ıkıncı dogumunu aynı sıkıntıları yaşamış arkadaslar varsa bu konu da fıkır almak istiyorum sezeryan olup idrar torbası ameliyatı olmak mı yoksa normal olup sürecin nasıl ilerledigini mi izlemek kafam çok karısık ne olur kafama taktım bu durumu yardımcı olacak var mı
Ayseumut Aynur_41 bnmde ilk dogumum normal oldu ondan snra hapsıırnca oksurunce kacırıyorum tutamıyorum smdı 35 haftalık olduk ıkıncıye hamılelkte hıc tutamıyorum herlde ıkıncı dogumdan snra daha kotu olur snc bnde bilmiyorum duruma gore bakıcaz
Aynur_41 Aynı sorunu yaşayıpta çare bulan var mı sizce normal doğumu bekleyeyimmi yoksa direk sezeryana mı karar vereyim
Yeni1gebelikkk Ben doğum yapmadım bi fikrim yok idrar kaçırmak konusunda ama insatgramda takip ettiğim bir fizyoterapist var doğumdan sonra idrar kaçırmanın normal olmadığını söylüyor,tedaviler ile düzeltilebilir olduğunu da belirtiyor ,ameliyatı gerekli görmüyor
Aynur_41 Yeni1gebelikkk kim acaba ismini verirmisiniz?acıkxası bende sezeryan doğumdan korkuyo ve hıc olumlu bakmıyorum öyle ikilem de kaldım ne yapacagımı sasırdım doktor bombayı attı ortaya doğuma kadar düşünür dururum
Aynur_41 Ayseumut aynıyız seninle aynı sıkıntılarımız bende 30 haftalıgım henuz suan bırsey yok ama ileriki haftalarda ne olur bende bılmıyorum ıkıncı nasıl olacak ?normal den çok sezeryan dan daha cok korkuyorum doktor sezeryan olursan o amelıyatı da yaparız dedi bende torba vs sarkma yok sadece dedıgım gibi hapısırınca kacırıyorum açıkçası kafama taktım sız doktorunuza sordunuz mu bu durumu ne dedi ?dogum yaklaşmış sizin doğumdan sonra sizinle irtibata geçmek isterim
Ayseumut Aynur_41 sormadım doktoruma acıkcası ablamda ıkıncı dogumunu norml yaptı doktoru ıdrar torban bıraz asagı sarktı ıdrarını tutamazsan kırkın cıkınca gel ameliyat yaparız en kotu dedı kırk cıkınca duzeldi tutabiliyor acıkcası ben ameliyat taraftarı degılım her doktor yapamıyor okdr cok ameliyat olup hala ıdrar kacıran ınsanlar var