Sebahatmemo yaptım şuan bebeğim 13 günlük, çok güzel bir doğum oldu. Normal doğum yaptım. 15 temmuzun gebe okulu var ınstagramdan ilk adım gebe yazarsanız sayfası çıkıyor yada elif çalık yazarsanız 15 temmuz gebe okulu çıkıyor. Eğitimli gebe olduğumdan hastaneye ne zaman başvuracağımı biliyordum. Gece 2.30 gibi sancım tuttu 10 dk dan gece 4.30 a kadar 5 dakikada bire düştü sancı dışında başka belirtim yoktu sadece nişan dediğimiz lekelenmem oldu. Sonra hastaneye gittim açıklığım daha 2cm olduğu için eve geçmek istedim. Evde sıcak duşa girdim pilates topunda sektim ahududu yaprağı çayı içtim hurma yedim hafif bir şeyler atıştırdım ekmekti vs. Sonra 9.30 gibi sancılarım 3 dakikada bire düştü hastaneye gidene kadar 1 dakikaya indi. Acile başvurduk o an eşimi vs kimseyi almıyorlar zaten açıklığa baktı 5cm dedi rahim ağzım incelmiş ama açılma daha tam istenen şekilde değildi ama doğum başlamıştı beni doğumhaneye sevkettiler. Bir hemşire ile beraber sandalyede doğumhaneye getirildim. Eşim ve eşyalarımıda doğumhanede ben beklerken 5-10 dakika sonra içeri aldılar. Pilates topum zeytinyağım suyum vs yanımdaydı. Kesinlikle su ve atıştırmalık bir şeyler hurmadır hoşaftır, krakerdir yanınıza alın. Sonrasında eşimle 4 e kadar doğum odasında sancılarımla baş etmeye çalıştık. Sıcak duş var belimden aşağımı sıcak suda tuttum sürekli o yüzden yanınıza havlu alın, duş sıcak olunca dışarı çıkınca çok üşüyorsunuz yanınıza birde ceket yelek tarzı bir şey alın. Doğum elbisenizi alın kolları uzun olsun.i ve göğüs kısmınızı açabilecek bir şey olsun. Sonra açılmam hızlandı ve doğumum gerçekleşti. Ebeler çağırdığım her dakika geldiler. Alttan muayene ile açılmama baktılar ama bu sık sık olmadı 2-3 kez falandı zaten ben talep ettim bir seferinde çok uzun sürdü hala açılmadı mı diye. Nst ye sadece 2 kez bağlandım bir girişte birde doğuma yakın suni sancı verdikleri için. Suni sancıyı ilk başlarda yapacaklardı istemedim yapmadılar. Size yapılan işlemleri sorup istemezseniz reddedebilirsiniz. O an yeterince sancım vardı istemedim doğum uzadığı için kabul ettim. Suyum vs de gelmemişti bebeğimi tehlikeye sokacak bir durum yoktu olsaydı kabul ederdim. Hangi durumda neyi kabul etmelisiniz gebe okuluna giderseniz bilgilenmiş olursunuz. Doğumum başlayınca hemen ebeler geldiler 4 kişi vardı masayı kurdu diğer 3 kişi çatal da değil yatakta doğuruyorsunuz. Bebeğiniz doğunca yanınızda giyiniyor. Her şey aynı odada oluyor.doğumum oldu bebek giydirildi ikimizde iyiydik tuvalete çıkmam söyledi sonrasında bebekle beni odaya çıkardılar bayan refakatçi istediler. Servise eşim eşyaları getirdi sonra annem geldi 2 kez görüş oluyor günde. Ziyaret saatleri biri öğlendi sanırım 11 gibi falan diğeride akşam 7 gibiydi. Ama ihtiyaç halinde eşimi aldılar. Gayet güzel otel gibi tertemizdi. Ertesi gün doktorlar geldi önce beni muayene ettti birisi sonra bebeğimi muayene eden doktor geldi sonra taburcu işlemlerim için doktor tekrar baktı. O sırada emzirme eğitimi de verdiler gayet güzel geçti