Herkesin doğumu kendine özel oluyor kardeşler arasında bile çok fark oluyor bu sebeple kesinlikle doğum videosu izleme derim benim anksiyetem var ama hamileliğimde Allahıma şükür nasıl yönetmem gerektiğini öğrendim ve kendimi strese soktuğm şeyleri önlüyorum örneğin bir defa doğum videosu izledim ve atlatmam 1 haftamı aldı o kadar etkilendim ki ama sonra dedim video izlemiycem beni her gören kendi doğum anını anlatıyor o anlatırken ben başka şeyler düşünüyorum dinliyo gibi yapıp dinlemiyorum yani yalan yok çünkü insanı strese sokmaktan başka işe yaramıyorlar. Doğum için egzersizler var onları yapıyorum nefes kontrolünü doğru ıkınmayı öğrenmeye çalışıyorum birçok video var bunlarla ilgili ve bence her şey psikolojik bir keresinde duymuştum bi doktordan anne stres yapıp kendini kasarsa doğum anında bebekte bunu anlıyormuş ve gelmek istemiyormuş o da kasılıyormuş yani anne rahatsa bebekte rahat ve tabi bolca dua ediyorum hamilelikte doğumda kolay olsun diye ben doğum anında o ıkınma zamanından değilde sancıdan biraz korkuyorum benim adetlerim aşırı sancılı geçerdi her seferinde ilk 2-3 gün yataktan kalkamazdım kıvranırdım bu sebeple doğum sancısını da çekebilceğimi düşünüyorum ben kiii anksiyetesi olan ben normal doğum olsun diye dualar ediyorum çünkü sonrasında hızlı toparlanmak ve evladıma kendim bakmak istiyorum bakalım rabbimiz yardımcımız olsun bu arada 20+2 deyim🤭😌