senanurtn Merhabalar, ben 6 haftalık gebeyim, gebe kalmadan önceden beri folik asit kullanıyorum fakat vücudumda sebebini bulamadığım bir kaşıntı var. Folik asit fazlası buna sebep olabilir mi, bir bilgisi olan var mı
Fer4h senanurtn folat değerinize ve karaciğer fonksiyon testlerinize baktırın karaciğerden mi folikasitten mi belli olur
tugcesakzci senanurtn karaciğer fonksiyon testlerinizi yaptırın, kolestaz olabilir. Folik asitin böyle bir yan etkileri yaptığını bir hastane çalışanı olarak hiç görmedim duymadım. Ki folik asit fazlalığı diye bir şey yoktur vücut folik asiti depolayamaz fazlası vücuttan atılır. Ben gebelik dönemim boyunca folbiol + multi vitamin kullandım tek bir yan etki yaşamadım. Kullandığınız folik asit markası nedir
Bircandeniz senanurtn cücut folik asitisi depolayamıyor o yüzden her gün içiyoruz. Ama karaciğer enzimlerinde yükselme olmuş olabilir. Benim yüksekt kaşıntı olursa mutlaka gel demişlerdi. Hemen git görün ilaçlarını değşştirirler zaten
senanurtn busraltin ben artik biraktim doktorumla gorusup baska bir ilac isteyecegim boyle olmaz cunku
senanurtn Fer4h gebeligimi fark ettigimden beri uc kez doktora gittim hepsi de folik asit kullaniyor musun diye sordu ama bu gibi durumlardan bahsedilmedi, bir suru kan ve idrar tahlili de verdim oysaki
Srfe01 tugcesakzci folbiol sağlık ocağından vermişlerdi ama gittiğim iki kadın dogumcudw bırakmamı söyledi mg yüksek olduğu için artık onerilmiyormus internette videoları da var başka marka önerdiler onu kullandim onu da düzenli kullanamadim zaten
senanurtn tugcesakzci ben de folbiol kullaniyorum ek olarak da demir eksikligi dolayisiyla gyno ferro sanol kullaniyorum. Fakat ikisini toplayinca gunluk neredeyse 7.5 mg folik asit almis oluyorum bu normal bir deger mi
tugcesakzci Srfe01 ben epilepsi hastasıyım ve folbiol dışındakilerin içeriği benim için zararlı. Folik asit nöral tüpleri etkileyen bir takviye. Nöroloji uzmanlarının daha çok ilgi alanına giren bir ilaç yani. Siz farklı marka kullanmış olabilirsiniz fakat ben onu kullandım. Kullanmak zorundaydım.
tugcesakzci senanurtn doktorunla konuşup ilacı değiştirebilirsin için rahat edecekse. Fakat tüm gecelerde durum aynı zaten folik asit+demir+ multi vitamin içerisinde folik asit bulunduğundan herkes mg olarak fazla alıyor. Depolanamadığı için de doğal olarak atılıyor vücuttan
_almirasmom tugcesakzci dun alt ast baktırdım ALT 17 AST 8 cıktı ve bu gebelık kolestazı deıl ama bende cok kasınıyorum hala daha
Srfe01 tugcesakzci anladım çok geçmiş olsun Rabbim sağlıkla kavuşmayı nasip etsin çocuklarımıza bende ilk gebeligimde kullandım folbiol çok şükür hiç bir sorun yok çocuğum da da 🤗
senanurtn tugcesakzci folik asit degil de belki icerigi ile alakali bir durumdur bendeki, dogru olabilir dedikleriniz. Cok tesekkur ederim
tugcesakzci senanurtn olabilir o yüzden için rahat edecekse değiştirebilirsin folidoce var ona bakabilirsin mesela onu da çok kullanan var
gncglozclk senanurtn devletin karsıladıgı folık asit bende de kasıntıya sebep oldu sadece 1 tane ıcmeme ragmen zaten ablamda da alerji yapmıstı elı yuzu tanınmıcak sekilde sısmıstı doktor bana ozel olan folıdoce yazdı bu hem minnacık yutması kolaydı hemde bı yan etkisini gormedım zaten alerjik bunyeye sahibim sız bı doktora danısın ılactansa bunu kullanın cunku bebegınız ıcın cok onemli folık asit
_almirasmom tugcesakzci doktor safra asıdı bakalım dedı ayak altı avuc ıcıde kasınıyormu yazdı evet dedım buna hangı bolum bakar anlamadım kollarım omuzlarım sırtım karnım mahvoldum ya bır tek gece oluyo
ebrubaytar Karaciğer enzimlerinden olabilir ilk gebeliğimde 31.haftada başladı gebelik kolestazı dediler. 2.gebeliğimde 7 haftalıkken çok hafif kaşıntı oluyordu ama yine alt ast yüksek çıktı fakat bu gebelik kolestazı olmuyor gebelik kolestazı 3.trimesterda başlıyor. Yeme içmeme dikkat ettim düştü şuan 18 haftalık her ay kontrol ediliyor karaciğer enzimlerim
senanurtn ebrubaytar bu dediginiz degerler sanirim bende normal cunku kan testlerime bakinca her sey normal gorunuyor dediler. Acile gidecegim mecbur ama karaciger testini yaparlar mi bilmiyorum