Ravziss Folik asit açısından zengin olan hurma gebelikte tavsiye ediliyor fakat bazı yerlerde de hurmanın düşük yapılabileceğini yazıyorlar bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
Liyamm1 Ravziss bende açikcasi okudum ilk 3 ay tüketmedim galiba 14 haftama kadar suan arada yiyorum 1 veya 3 tane günde 💕
ysmn_kck17 Ravziss Ben 6 haftalik gebeyim günde 1 tane tüketiyorum. Fazlasını evet düşüğe sebeb oluyor . Rahim ağzını yumuşattıgi için . Genelde son haftalarda hizlansin diye doğum yiyen olabiliyor. Buna sebeb hurma çok tüketip kanama yaşayan düşük riskiyle doktora giden bir tanıdığım var .
biranne__ Ravziss az önce bu konuya baktım alakasız bişi günde bir tane iki tane yiyebilirsiniz kanıtlanmış bişi bile değil batıl inançlar hep bunlar
Beyzabyrksrgn Ravziss ben bu durumu doktoruma sormuştum aşırıya kaçmadan tüketebilirsin demişti zaten düşük etkisi bile olsa 36. Hafta da erken doğum olarak tetikliyormus. Misal ananasi tadımlık yiyebilirsin ama kaynatıp suyunu icemezsin demişti
Ravziss Liyamm1 Liyamm1 Folik asit ilacıda içmiyorum hakkında faydalı olduğu kadar bi o kadarda otizmi tetikleyen makalelerde var. Covid aşılarından dolayı hiçbir şeye güvenemiyorum İlk gebeliğim biraz evhamlıyım, folik asit içeren şeyleri araştırıyorumda nasıl bi süreç izlemem lazım kararsızım
Liyamm1 Ravziss canim bende folik asit endisem vardi esimde otizm e actigini soledi ben doktora sordum o bana yok olmaz demisti sadece 3 ayimin sonuna kadar kullan dedi ole yaptim biraktim.Bebegin gelisimine önemli imis faydali folik asit bence onu kullanin.Benim arkadasim mesela doguma kadar kullandi bazi doktorlar veriyor bazileri vermiyor ben yurt disinda yasiyorum burdaki doktorlar 3 ayin sonuna kadar kullanin diyolar sadece.
Melosunannesii Ravziss folik asit bebeğin beyin gelişiminde ve vücut gelişiminde çok etkili bı postta okumuştum bebeğin kafatası kemiği gelişmemiş folik asit eksikliğinden dolayi
Ravziss Liyamm1 İşte çok fazla yorumu var folikasit hakkında. İlk gebeliğim eşimle çok tedirginiz ama Allah’a tevekkül edip kullanmamaya karar verdik. Organik ne varsa onlardan istifade etmeye çalışıyorum. Sağlıkla afiyetle kucağımıza alırız inşaAllah bebeklerimizi🥰
Liyamm1 Ravziss Haklisiniz bende açikcasi guvenmiyorum ama iste ben kullandim..Kovid bile oldum agir geçirdim suan hala onun bedelini öduyorum keske ilk trimestre de aşı olsaydim diyorum.. Kaç haftaliksiniz? Amin insAllah 💕